Advies: Regel twee dagen per week betaalbare kinderopvang voor alle jonge kinderen

VIDEOHet volgende kabinet moet de kinderopvang twee dagen per week toegankelijk maken voor alle jonge kinderen, van werkende én niet-werkende ouders. Vooral kinderen met veel kans op een leerachterstand zijn hiermee geholpen, adviseert de SER.

11 reacties

 • J.F. Hage-Berghuis

  3 dagen geleden
  Voor niets gaat de zon op. Wie betaalt de rekening? Waarom wil de staat iedereen in zijn greep hebben. De kinderen moeten al zo belachelijk vroeg naar school als ze 4 worden. Vroeger was dat vrijwillig tot 6 jaar en als een jonger kind geen zin had ging het een dag niet. Nu is het dure zinloze dwang. Warom gaan we nog harder en verder een doodlopende weg in!
 • Cosima Wagner

  1 week geleden
  Persoonlijk lijkt het me effectiever om het aantal kansarme gezinnen terug te brengen. De SER geeft zelf al aan in welke hoek we die gezinnen moeten zoeken. Wat betreft de financiering van dit voorstel; het zou werkelijk oliedom zijn om de kinderopvangkosten voor hoogopgeleide, goedverdienende ouders nog verder op te jagen. Als er geld bíj moet, stoppen die met werken en daar kan je ze geen ongelijk in geven.
 • John Steffers

  1 week geleden
  Kinderen moet jezelf opvoeden. Keuze Keuze is simpel. Carrière of Kinderen
 • Mandy van Dijken

  1 week geleden
  Dat je überhaupt je kinderen weg stopt bij zulke verblijven snap ik niet. Je kinderen moet je zelf opvoeden anders moet je geen kinderen nemen. In die kinderdagverblijven gebeuren de raarste dingen met kinderen. Tis tenslotte allemaal vN de overheid tijd om je eigen advies eens op te volgen en niet naar de overheid te moeten willen luisteren of kunnen jullie zelf geen keuze maken.
 • J.C. Kattestaart

  1 week geleden
  Kinderbijslag: gezamelijkgezins inkomen aftoppen op € 25000,Rest overschot kan door het rijk ingezet worden voor kinderopvang.Terkompensatie van de minder draagkrachtigen.En de toeslag direct met opvang regelen.
 1. Niet geld en de politiek, maar gezinnen en hulpverleners moeten gaan meebeslissen over jeugdzorg

  Niet geld en de politiek, maar gezinnen en hulpverle­ners moeten gaan meebeslis­sen over jeugdzorg

  Een agressieve jongen met een trauma keerde na drie maanden in een jeugdzorginstelling onbehandeld terug naar zijn moeder. Door wachtlijsten kon de ggz hem nog steeds niet helpen. Vakbond FNV en Stichting Beroepseer publiceren vandaag een advies waarin staat dat niet geld en politiek, maar kinderen, ouders en jeugdhulpverleners weer moeten meebeslissen over welke zorg een gezin nodig heeft.