Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Angela (39) is na vele pogingen nog altijd ongewild kinderloos: ‘Een miskraam is verschrikkelijk’

Die positieve zwangerschapstest, de eerste echo en na negen maanden zwangerschap je kindje in je armen kunnen houden: het is een langgekoesterde wens van veel mensen. Zo ook voor Angela (39). Ze heeft geen partner en na vele pogingen met IUI en IVF met donorzaad om zwanger te worden, heeft ze nog altijd niet dat gewilde kindje. ,,Het is mij niet gegund. En dat voelt verschrikkelijk.”

15 reacties

 • Johanna Perez

  1 jaar geleden
  Je kan beter bij Cyprus gaan daar is vriendin van mij behandeld na 8 keer ivf in Nederland 1 keer in Spanje en 1 keer in de Dominicaanse republiek en nu tog zwanger, in België hadden ze gezegd dat ze beter moest adopteren, tevens kan je ook gender selectie doen. Bahceci kliniek in Cyprus daar moeten jullie zijn. Daar doen ze met verdoving de icsi, partner mag mee naar de kamer in de kamer zijn 2 bedden 1 slaapbank en een bed voor de patient. Na de behandeling mag je 3 uurtjes je bed niet uit.
 • Hélène Voortmeijer

  1 jaar geleden
  Hoi, ik weet helaas wat het is…… het is pure rouw waar je doorheen gaat….. je vraagt je idd af waarom jij niet? Het is een oer-iets, een enorm diep verlangen. Geef de tijd om door dit rouw proces heen te gaan. Ik hoop dat jij wel een fijne ondersteunende omgeving hebt, dat had ik niet…. Het gaat mij nog steeds, na 15 jaar na dato, aan het hart om langs babyspullen te lopen…. Huilende Baby’s raak ik nog steeds onrustig en geraakt door. Nooit moeder geworden …… Zo een wens…. Veel sterkte!
 • roy mock

  1 jaar geleden
  In aanvulling op mijn eerdere reactie kun je je ook afvragen hoe wenselijk is dat als ze zwanger wordt en er een gezond kind uit komt het opgroeit zonder vaderfiguur. Dan heeft het ook nog eens een moeder die wellicht mentaal niet helemaal OK is, plus dat het de taak heeft om haar gelukkig te maken. Het blijft tragisch, alleen kijk naar het volledige verhaal.
 • Lisa Knegten

  1 jaar geleden
  @Richard Muller heeft helemaal gelijk! Dat neemt alleen niet weg dat de mens nou eenmaal een sterke drang heeft om zich voort te planten. Het idee van een kind op de wereld zetten is iets gigantisch moois. Het zou in deze situaties helpen als er betere omstandigheden zouden zijn voor adoptie of pleegzorg. Als je zo graag moeder wil worden staan er genoeg kindjes in de rij die smeken om liefde die door dames als Angela beantwoord kan worden
 • L Koenraad

  1 jaar geleden
  Ik citeer: "Ze heeft geen partner..." Tja velen onder ons hebben een kinderwens (had ik indertijd ook en dan MET partner). Nee het leven is niet 'maakbaar' en ook zonder kinderen kun je gelukkig zijn. Wij zijn het al 31 jaar. Zonder kinderen kun je samen veel meer leuke dingen doen, ben je niet gebonden aan (dure) schoolvakantieperiodes en nog veel meer. Ik zou zeggen tel je zegeningen, 1 voor 1, tel ze alle en vergeet er geen. Nee, ik heb beslist geen hekel aan kinderen. L.Koenraad
 1. Meredith (36) is na 10 jaar zwanger: ‘Bij iedere mislukte terugplaatsing verloor ik stukje van mezelf’
  PREMIUM

  Meredith (36) is na 10 jaar zwanger: ‘Bij iedere mislukte terugplaat­sing verloor ik stukje van mezelf’

  Bij 15 procent van de stellen met een kinderwens is er na een jaar geen zwangerschap ontstaan. In de Week van de Vruchtbaarheid vertellen we de verhalen van deze wensouders. Voor de drie dames die deze week delen wat ze hebben meegemaakt waren de lange, pijnlijke en intense vruchtbaarheidstrajecten het meer dan waard: zij werden na vele behandelingen eindelijk moeder. Vandaag het verhaal van Meredith, die tien jaar wachtte op een zwangerschap.