Ouders van kinderen in jeugdzorg kunnen hun klachten moeilijk kwijt, zeggen ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Ouders van kinderen in jeugdzorg kunnen hun klachten moeilijk kwijt, zeggen ze. © Shutterstock / Sharomka

Belastingdienst gaf advies over omgaan met klagers in jeugdzorg

Jeugdzorg vroeg advies aan de Belastingdienst om met klagers om te gaan. Inmiddels zijn regels voor het indienen van klachten over professionals aangescherpt.

18 reacties

 • Dick van Dijk

  2 maanden geleden
  Tja,leuker kunnen we het niet maken 💸💸💸💸
 • M. Bulsing

  2 maanden geleden
  [QUOTE] C Jager: Als je wilt weten hoe beschaafd een land is hoef je alleen te kijken hoe het omgaat met de zwakkeren in de maatschappij. Ik ken waarschijnlijk maar 1 land dat beschaafd is en dat is Japan. Japan is nu juist een in dat opzicht zwaar overschat land; het zelfmoordcijfer ligt daar nou juist bizar hoog doordat een ieder die - bijvoorbeeld als gevolg van gezondheidsklachten - niet lekker meedraait wordt uitgekotst door de samenleving en niet wordt geholpen.Beschaafd?Eerder verstikkend
 • Marc Fahrner

  2 maanden geleden
  In dit beschaafde land wordt je op een niet heel beschaafde manier overgeleverd aan niet heel beschaafde instellingen. Het wordt als democratisch bestempeld en "netjes volgens de regels". Maar wie stellen die regels dan op? Is dit een beschaafde uitwerking van de stem van de burger? Waarom herkent die zich er dan niet in? Waarom heb je HBO+ nodig om een klachtenproces te volgen? Waarom wordt je door die instanties als onbeschaafd weggezet als je hierover uit pure frustratie uit je stekker gaat?
 • Liza Salmin

  2 maanden geleden
  Er wordt nergens in Jeugdzorg discussie het feit benoemd, dat het niet de CI die op basis van Jeugdwet met kinderen onderhandelt maar pleegzorgcorporaties (zoals De Bascule) op basis van bestelling van gemeentes "potentiele doelgroepen" uitzoekt, monitoort en als mogelijk tot eindstadium van traject- OTS-UHP brengt. Gemeentes garanderen zorgcorporaties, dat als zij maar evaluatie geven, betalen ze. Mooie lopende band. SPIC Duurzaam C5. "Kind is knetterziek, nooit meer terug geven". Klaar.
 • Hans Wannet

  2 maanden geleden
  Dit is alweer het zoveelste failliet van de regeringen Rutte en de ellende die hierdoor is ontstaan. Daar overheen dan nog eens uitspraken van rechters die wegkijken van de zaak. Dit is het huidige Nederland met een overheid als in een Bananenrepubliek en die doen het soms nog beter.
 1. De scholen gaan weer open! Nooit eerder was Marieke zo blij dat ze zoveel werk voor niks heeft gedaan
  PREMIUM
  marieke doet pabo

  De scholen gaan weer open! Nooit eerder was Marieke zo blij dat ze zoveel werk voor niks heeft gedaan

  De roosters voor de lessen en de noodopvang waren allemaal klaar. We schreven een uitgebreide brief voor de ouders met daarin de planning van alle lesstof en de tijden van het online onderwijs. Ook hadden we een mooie lijst met tips gemaakt voor voorspoedig thuisonderwijs zoals: ‘zet een timer voor je kind zodat je zelf ook even een kwartiertje aaneengesloten kunt werken’ of ‘laat het kind op een plekje werken waar geen speelgoed binnen handbereik is’.