Door het taboe op menstruatie ziet de afdeling Kindergynaecologie slechts het topje van de ijsberg, zegt kindergynaecoloog Emmy van den Boogaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Door het taboe op menstruatie ziet de afdeling Kindergynaecologie slechts het topje van de ijsberg, zegt kindergynaecoloog Emmy van den Boogaard. © Cottonbro via Pexels

Centrum voor Kindergynaecologie opent: ‘Lastig voor meiden om te weten wat normaal is’

Deze maand opent in Amsterdam het Centrum voor Kindergynaecologie voor baby’s met cystes tot aan meiden met heftige menstruatiepijn. De fusie van VUmc en AMC bundelt alle expertise en dat is hoog nodig, aldus kindergynaecoloog Emmy van den Boogaard. ,,Door het taboe op menstruatie zien we slechts het topje van de ijsberg.”

  1. ‘Moeders bestempelen als de geweldigste vrouw op aarde? Wees redelijk: je bent dat niet’
    Moederdag

    ‘Moeders bestempe­len als de geweldig­ste vrouw op aarde? Wees redelijk: je bent dat niet’

    Het is Moederdag - dus krijgen deze vrouwen vandaag alle lof en respect voor ‘de moeilijkste taak ter wereld’. Supermoms zijn het, met al die ballen die ze in de lucht houden. Modern day heroes. Apetrots op hun kroost, voor wie ze álles over hebben. In onze positiviteitscultuur, zegt GZ-psycholoog Ruth de Heer, mogen we niet klagen: ,,Moederschap, het mooiste wat er is hè?” De lat voor moeders mag best een tikkie lager, zeggen deze experts.