Ronald en Marjolijn zijn verwikkeld in een strijd om goede hulp voor hun kinderen. Er is geprobeerd de kinderen uit huis te laten plaatsen, maar dat is door de Raad voor de Kinderbescherming afgewezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald en Marjolijn zijn verwikkeld in een strijd om goede hulp voor hun kinderen. Er is geprobeerd de kinderen uit huis te laten plaatsen, maar dat is door de Raad voor de Kinderbescherming afgewezen. © Robin Hilberink

Complex gezin luidt noodklok: ‘Uitblijven van hulp voor onze kinderen maakt leven tot een hel’

Ronald en Marjolijn hebben drie kinderen met een goed stel hersens, maar ook een complexe psychiatrische problematiek. Zij hebben daarom zeer gespecialiseerde begeleiding, zorg en onderwijs nodig. Maar dat komt niet van de grond. De ouders worden steeds radelozer. „Dit maakt ons leven tot een hel.”

  1. Hoe kan het dat Ljowa (7) niet mag blijven? Zijn situatie uitgelegd in 5 vragen (en antwoorden)
    PREMIUM

    Hoe kan het dat Ljowa (7) niet mag blijven? Zijn situatie uitgelegd in 5 vragen (en antwoorden)

    Ljowa (7) uit Amersfoort zit in een uitzonderlijke situatie. Hoewel hij in Nederland geboren en getogen is, moet hij van de hoogste rechter terug naar Armenië, het land waar zijn ouders elf jaar geleden uit vluchtten. Hij komt niet in aanmerking voor het Kinderpardon, omdat hij werd geboren nadat de asielprocedure van zijn ouders was afgerond. De kwestie uitgelegd in 5 vragen en antwoorden.