Koop bijvoorbeeld scheerschuim en -mesjes voor je puber, tipt orthoedagoog Bryan van Dansik, en vertel waar je deze neerlegt. Dat geldt ook voor andere spullen voor persoonlijke en intieme hygiëne, zoals tampons of deodorant.
Volledig scherm
Koop bijvoorbeeld scheerschuim en -mesjes voor je puber, tipt orthoedagoog Bryan van Dansik, en vertel waar je deze neerlegt. Dat geldt ook voor andere spullen voor persoonlijke en intieme hygiëne, zoals tampons of deodorant. © KoolShooters via Pexels

De zoon (12) van Samantha heeft steeds meer haargroei: ‘Ik twijfel, scheren of niet?’

Doe ik het wel goed? De twijfel slaat soms toe als het aankomt op opvoeden. We leggen wekelijks een probleem, vraag of dilemma van ouders voor aan een deskundige. Deze keer: Samantha (34) vraagt zich af vanaf welke leeftijd ze haar zoon moet stimuleren om zich te scheren.

14 reacties

 • Toine van den Hout

  1 jaar geleden
  Laat lekker groeien zeg niets mis mee hoe langer hoe beter als je kijkt hoe duur de scheermesjes kosten dan wil je niet meer voor kort gaan dus daar is veel winst te behalen qua prijzen die je moet uit geven voor een paar mesjes ronduit belachelijk waarom die zo duur moeten zijn tenslotte een eerste levensbehoefte om er verzorgt bij te lopen kan het niet omdat het te veel geld kost lekker door laten groeien en trouwens wie heeft dat verzonnen haar begroeiing over je hele lichaam weghalen
 • H.T. Bos

  1 jaar geleden
  Niet iedereen is het zelfde, leer je kind gewoon van zijn of haar eigen lichaam te houden! Dit geldt ook voor de lichaamsbeharing, bij de ene komt het eerder en bij een ander weer (bijna) niet. Bij mij persoonlijk ligt het aan het seizoen en weten mijn kinderen wel waarom ik het doe, leer ze daarbij dat je gewoon je eigen keuzes moet maken, dat doen waar jij je het prettigst bij voelt en niet wat je omgeving verlangt.
 • Cindy Lagendijk

  1 jaar geleden
  Wij hebben 4 zoons, de oudste 23 en heeft een prachtig baardje, past echt bij zijn persoonlijkheid. De 2de en 3de scheren zich, de 4de is 13 en dat komt zoals het komt. Wil hij zich scheren dan doet hij dat en anders maar niet. Wij zijn daar vrij makkelijk in. Wat de lichaamsgeur betreft….. tja hormonen hé, kun je weinig aan doen dan regelmatig douchen en deodorant gebruiken. Laat die gasten lekker ontwikkelen en geniet ondertussen van hun veranderingen ❤️ Groetjes Cindy Lagendijk
 • Rudy van der Burg

  1 jaar geleden
  Rudy van der Burg Tjonge wat een problemen in de wereld. Het is maar goed dat er aandacht aan besteed wordt in het AD! Even serieus nu: Laat je zoon zelf ontdekken of het wel nodig is om deo te gebruiken, of om zich te scheren. Dat vertellen klasgenoten of vrienden en vriendinnetjes wel. Als je zoon oud is om een baard te krijgen hoef je hem niet meer te pamperen. Is mijn ervaring tenminste :)
 • M. Teevens

  1 jaar geleden
  Een man/jongen hoeft voor mij niet zijn hele oksels kaal te scheren, maar zo'n pluk apenhaar onder oksels vind ik geen gezicht. Mijn vriend houdt het gewoon kort, net bedekt, dus verzorgd. Veel beter gezicht. En dat vind ik ook aantrekkelijker bij de schaamstreek, zo'n oerwoud brrrr.