Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Mikhail Nilov via Pexels

De zoon (13) van Angelique wordt gepest: ‘Ik twijfel of ik me er als ouder in moet mengen’

Goed OpgevoedDoe ik het wel goed? De twijfel slaat soms toe als het aankomt op opvoeden. We leggen wekelijks een probleem, vraag of dilemma van ouders voor aan een deskundige. Deze keer: de zoon (13) van moeder Angelique (43) wordt al twee jaar gepest door een leeftijdgenoot en zij twijfelt over ingrijpen.

30 reacties

 • S Steers

  1 maand geleden
  Heel vaak is het ook 'het onbekende, het anderszijn' van iemand waar een pester op inhaakt. Dat kun je veranderen door als moeder/vader van de gepeste en moeder/vader van de pester af te spreken dat de een samen met kind bij de ander gaat koffie-/theedrinken terwijl de kinderen in dezelfde ruimte samen kunnen spelen. Dat zijn voor de kinderen vaak eerst een paar ongemakkelijke verkenningsbezoekjes, maar later worden het vaak normale dikke vriendschappen die tot in de volwassenheid doorlopen. :-)
 • Jolene Jasper

  1 maand geleden
  Het probleem bij de kern aanpakken en dat is het kind wat pest. Hem duidelijk maken dat je het niet pikt. Hard aanpakken dus zodat hij het niet nog een keer in zijn hoofd haalt.
 • Jelle Klinge

  1 maand geleden
  Ik zie veel reacties, waarbij de EGO indrukken van de pestkop als oplossing is gegeven. Volgens mij werkt dit inderdaad bij kinderen, Grenzen opzoeken hoort bij opgroeien vergeet niet dat kinderen omgangvormen nog moeten leren door vallen en opstaan. Een stevig gesprek of een draai om de oren van de pestkop is naar mijn idee te rechtvaardigen. Ouders die met knuppels, en drijgementen komen niet, dit is een heel verkeerd voorbeeld, het geweld mag niet escaleren, de volgende komt met een mes.
 • Erik Hol

  1 maand geleden
  Ik ben vroeger veel gepest. Als klein jongetje ging ik al trillend naar school. Dit heeft zeker invloed gehad op mijn jeugd. Ik was altijd bang om ze tegen te komen.
 • Rene Ollefers

  1 maand geleden
  Het pesten van een kind, is denk toch ook een vorm van in dit geval negatieve aandacht. Maar dit soort aandacht moet je gelijk in de kiem smoren, door het pestertje even bij z’n nekvelletje te pakken, en zachtjes in z’n oor te fluisteren, dat als hij of zij het nog één het lef heeft om iemand te pesten zo’n draai om z’n oren te geven, dat ze na 10 jaar nog achterste voren staan!!
 1. Toen schrijfster Annet Schaap doorbrak met Lampje, werd haar zus ernstig ziek: ‘Ik leefde in een spagaat’
  PREMIUM

  Toen schrijf­ster Annet Schaap doorbrak met Lampje, werd haar zus ernstig ziek: ‘Ik leefde in een spagaat’

  Hoe de meest succesvolle periode uit je carrière gepaard kan gaan met een enorm verlies. De Utrechtse schrijfster Annet Schaap (56) brak drie jaar geleden als schrijfster door met het kinderboek Lampje. Niet veel later overleed haar zus aan ALS, dezelfde spierziekte waaraan Schaap eerder ook haar moeder verloor. ,,Kinderboeken hoeven helemaal niet luchtig te zijn.”