Ode aan het moederlijf.
Volledig scherm
Ode aan het moederlijf. © Sanne Ravensbergen

Deze moeders brengen een ode aan het moederlijf: ‘Je mag trots zijn op je lichaam’

Negen maanden een kind dragen in je buik laat z'n sporen na. En na een paar weken weer in je spijkerbroek passen? Dat is vaak een illusie. Met de fotoserie Ode aan het Moederlijf willen fotograaf Sanne Ravensbergen en Anna Jacobs, oprichter van platform How About Mom, laten zien dat dat heel normaal is. 

27 reacties

 • Charlotte Bourjois

  1 jaar geleden
  @Renata Bakker-Boon: Maar in je eerste reactie zei je dat je dikker was geworden na je zwangerschappen - vreselijk dat het niet goed is afgelopen, heb dat ook meegemaakt met de oudste.. Maar ik dacht dat je echt heel dik was geworden - (niet dus, gewoon mt 40-42 is toch niet dik??) en dat je dat aan de zwangerschappen weet. Daarom zei ik: je wordt niet dik van een zwangerschap, na een jaartje ben je meestal wel weer zoals daarvoor qua gewicht als je lekker én gezond eet.
 • renata bakker-boon

  1 jaar geleden
  @sunny Anders mijn buik is een landkaart maar ook daar schaam ik me niet voor, ik heb ook helaas 2 zwangerschappen gehad die niet goed zijn afgelopen en dat laat heus zijn strepen wel na hoor. En afvallen kan maar met 188 en maatje 40/42 ben ik toch echt wel tevreden hoor en ik heb echt schijt wat een ander van me denkt, ik hoor dan wel niet bij het perfecte plaatje wat ze hebben maar ach...
 • Toine Hoenderboom

  1 jaar geleden
  @J. Visser - Metz. Goed opgemerkt! Er zijn nog altijd te veel gevallen dat een baby komt te overlijden voor, tijdens of na de geboorte. In sommige gevallen moet er zelfs een keuze worden gemaakt of dat de moeder of de baby het mag navertellen.
 • Sagrada

  1 jaar geleden
  Hallo allemaal, mag ik jullie er op wijzen dat er één foto is waar een baby ontbreekt???? Heel veel sterkte voor die mooie moeder.....
 • M Postma

  1 jaar geleden
  Ik had er nooit bij nagedacht dat ik m’n spijkerbroek niet direct aan kom na m’n zwangerschap 😀.