Annelien.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelien. © Nathalie Samain

Drie keer zwanger maar geen baby: ‘Ik kreeg zijn naam niet over mijn lippen’

Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Annelien (29). Al van kinds af aan wil ze moeder worden, maar steeds gaat het mis. Tot driemaal toe. De laatste keer heeft ze zelf een hartverscheurende beslissing moeten nemen: een zwangerschapsonderbreking na dertig weken. ,,Het is onwezenlijk om babykleertjes te moeten kopen voor de geboorte- en sterfdag van je baby die je op dat moment nog voelt trappelen.”

10 reacties

 • Marinus van den Brink

  1 week geleden
  Ben geen moeder maar wel 3 kinderkamers leeg gemaakt voor mijn(ex-)vrouw thuis komt na voldragen zwangerschap waar ze zelf agv zwangerschapsvergiftiging geen gevoel of reactie heeft gehad. Al 45 jaar is het elke dag in mijn gedachten.
 • Anoniem

  1 week geleden
  Bij het lezen van dit verhaal kwam mijn eigen verlies ook weer kijken. Drie zwangerschappen, 1x tweeling, bij 11,14,16 weken. Hoe jong de zwangerschap ook is, het inmense verdriet van het verlies, gaat nooit helemaal weg. Ik ben een des-dochter. De laatste zwangerschap koste mij bijna het leven, heb er zelf voor moeten kiezen om nooit meer zwanger te worden. Een kind zonder moeder is als een vaas zonder bloemen. Het was een vreselijke tijd, het verdriet zakt maar de leegte blijft. I. vd wielen
 • Torres Celis

  2 weken geleden
  Ik weet wat jullie voelen en heb grote hoop voor jullie. Mijn man en ik hebben ook drie kindjes verloren maar zijn nu in week 39 van onze vierde zwangerschap. We zijn nog steeds soms angstig en ik heb nog veel verdriet soms. We hopen op een gezond kindje nu en elke pijnlijke trap in de rib en elke beweging tot diep in de nacht is een cadeau en geen last. Ik wens jullie veel sterkte en ook veel geluk. Patricia van Prooijen-Torres Celis
 • L Koenraad

  2 weken geleden
  Mijn eerste kindje is na 6 weken letterlijk uit mijn buik getrapt door mijn toenmalige "liefhebbende" echtgenoot. Als je het een trauma wil noemen als er een natuurlijke oorzaak is dan is dit een supertrauma, maar streep eronder scheiden uithuilen en opnieuw beginnen. Vijf jaar en een gezonde dochter later, miskraam van rond de 9 weken ik ben met het vruchtje naar de huisarts gegaan en mocht daar door de microscoop kijken. Zo mooi, al armpjes en beentjes hoofdje in aanleg. Jammer dat het niet mo
 • I. Ribbens

  2 weken geleden
  Helaas is het ons ook overkomen. Nu ben ik 50, in de overgang en de kans op een kindje is er voor ons niet meer. Voor jou hoop ik dat er een prachtig wonder mag komen. Wij zouden in de toekomst graag een bonus opa en oma willen worden. Wat zullen onze 'kleinkindjes' gewenst zijn en verwend worden!!
 1. Angela (39) is na vele pogingen nog altijd ongewild kinderloos: ‘Een miskraam is verschrikkelijk’

  Angela (39) is na vele pogingen nog altijd ongewild kinderloos: ‘Een miskraam is verschrik­ke­lijk’

  Die positieve zwangerschapstest, de eerste echo en na negen maanden zwangerschap je kindje in je armen kunnen houden: het is een langgekoesterde wens van veel mensen. Zo ook voor Angela (39). Ze heeft geen partner en na vele pogingen met IUI en IVF met donorzaad om zwanger te worden, heeft ze nog altijd niet dat gewilde kindje. ,,Het is mij niet gegund. En dat voelt verschrikkelijk.”
 2. Dure spullen en reisjes op school: ‘Het lijkt soms wel particulier onderwijs’
  PREMIUM
  Video
  8

  Dure spullen en reisjes op school: ‘Het lijkt soms wel particu­lier onderwijs’

  Wat zijn ouders kwijt voor een jaar voortgezet onderwijs van hun kind? Arjen van Gijssel, vader van vier in Ruurlo, zette het op verzoek van de Stentor op een rijtje. En hij schrok behoorlijk. Daarin is hij niet de enige. ,,Het kan wel een tandje minder met de schoolkosten. Sommige scholen lijken wel reisbureaus”, stelt belangenorganisatie Ouders en Onderwijs die een onderzoek begint.
 3. Sebastian en zijn vriendin beleven nachtmerrie: 'Een kind neem je niet, maar moet je gegund zijn’
  PREMIUM

  Sebastian en zijn vriendin beleven nachtmer­rie: 'Een kind neem je niet, maar moet je gegund zijn’

  ‘Amor Vincit Omnia’. Liefde overwint alles. De Latijnse woorden op de getatoeëerde arm van Sebastian van Laar (34) hadden amper een betere plek kunnen krijgen. De voetballer van het Zutphense De Hoven en zijn vriendin Angelique werden in hun zoektocht naar nieuw levensgeluk door het leven ongenadig hard gebeten. Hun geduld, maar ook hun relatie werd danig op de proef gesteld.