Miskraambegeleidster Esther Cozijnsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Miskraambegeleidster Esther Cozijnsen. © Fred Leeflang

Esther (39) had vier keer een miskraam: ‘En zij lijken kindjes uit te poepen als konijntjes’

Groot verdriet om een pril verlies. Esther Cozijnsen (39) weet als geen ander hoe het voelt. Ze verloor vier van haar kinderen tijdens de zwangerschap. Nu begeleidt ze andere vrouwen die kampen met de nasleep van een miskraam.

4 reacties

 • D van Turennout

  4 weken geleden
  Ik begrijp heel goed dat een miskraam voor een vrouw veel verdriet met zich mee kan brengen. Het is alleen niet helemaal waar dat het voor de partner niets betekent, je bent samen in verwachting!! Ik heb er zelf als partner veel verdriet om gehad en een gedicht erover geschreven om het voor mezelf een plekje te kunnen geven.
 • Karin Schulting

  4 weken geleden
  Goed dat je erover praat. Er heerst nog veel taboe op. Wij zijn 8 van de 8 verloren. Gelukkig kunnen wij er goed mee omgaan. Hoewel ik altijd nieuwsgierig zal blijven van: hoe zouden ze nu eruit hebben gezien, zo oud waren ze nu geweest, wat zouden ze gedaan hebben, welke weg in het leven zouden ze gegaan zijn, op wie zouden ze lijken qua uiterlijk of karakter enz. En ik denk er wel eens over: later komt er niemand bij je thuis. Ook niet als je jouw partner verliest. Zulke dingen spelen door je
 • Dolly J. de Groot

  4 weken geleden
  Dolly J. de Groot Om ongewenste zwangerschap te voorkomen op uitdrukkelijk advies van m'n ouders ben ik al op jeugdige leeftijd de pil al gaan slikken. Dit was tevens het beste advies van hun, zij voorspelden mij dat ik toch wel met meerdere vrienden en mannen sex zou willen hebben. Hun voorspellingen zijn inderdaad juist geweest, wel plezierige sex hebben, beleven zonder een zwangerschap als gevolg daarvan.
 • Fred de Weert

  4 weken geleden
  Heel erg een miskraam...Fijn dat Esther dit bespreekbaar maakt! Succes verder met je ervaringen! Groetjes Francine
 1. Pfizer-directeur ontkent aantijgingen over 'brievenbusfirma'
  Play

  Pfi­zer-directeur ontkent aantijgin­gen over 'brievenbus­fir­ma'

 2. Dave Gurnani komt uit India en maakt zich zorgen om familie
  Play

  Dave Gurnani komt uit India en maakt zich zorgen om familie