ANP / ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / ANP

Help, mijn kind is kwijt: tips om te voorkomen dat je kroost verdwaalt op het strand

Een dagje strand is heerlijk bij warm weer, maar niet als je kind zoek raakt. Per jaar helpt de reddingsbrigade gemiddeld 600 kinderen die hun ouder(s) kwijt zijn. Hoe voorkom je dat jouw kind verdwaalt op het strand?

 1. Liz (3) scoort met versie van ‘Ik ben kachel’ achter op de fiets: ‘Zegt niets over onze opvoeding’
  PREMIUM
  Tiktokhit

  Liz (3) scoort met versie van ‘Ik ben kachel’ achter op de fiets: ‘Zegt niets over onze opvoeding’

  „Ik ben kachel, daarom dat ik waggel. Ik loop een beetje scheef, dit is hoe ik leef.” Een tekst die het goed doet op feestjes én blijft hangen. Ook bij de 3-jarige Liz uit Goor, merkte moeder Marriët tijdens een fietstochtje. Ze pakte haar telefoon, begon te filmen en zette de video van haar zingende dochter op TikTok. Die is nu ruim 600.000 keer bekeken. „Ik werd opeens gebeld en kreeg allemaal berichtjes.”
 2. Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboortekanaal kunnen ze nog maken’
  PREMIUM

  Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboorteka­naal kunnen ze nog maken’

  Een baby die in het water valt redt zichzelf meestal niet, maar kán dat wel. Vanaf de kruipleeftijd kan een baby leren om op zijn ruggetje te draaien en rustig drijvend te wachten op hulp. De Self rescue-lessen voor baby’s gaan in Nederland als een speer, maar ook al leer je je baby deze levensreddende manoeuvre: nooit achterover leunen op je zwembadbedje, zeggen zwemdeskundigen.