De kinderkoelingsbrancard van het Radboudumc.
Volledig scherm
PREMIUM
De kinderkoelingsbrancard van het Radboudumc. © Mortuarium Radboudumc

Het kleine beetje troost dat een mortuariumbedje en twee knuffelkonijntjes kunnen bieden

Het geeft niet dé troost die je nodig hebt als je kind is overleden. Maar het is wel een soort missie geworden: meer mortuariums zouden een speciale kinderkoelingsbrancard moeten hebben. ,,Het maakt niks goed, het lijkt een detail maar is het niet.” 

5 reacties

 • Marian Pierik

  1 jaar geleden
  Ik snap het wel, maar ik wil wel even kwijt, nadat mijn zoontje in 2009 overleed, hebben de mensen van het mortuarium van het ziekenhuis in Almelo alles, en dan ook echt alles gedaan om hem waardig op te baren. De kamer was prachtig, hij lag in een kinderkistje, zijn eigen dekentje, knuffeltjes, bloemen die ze zelf hadden gehaald ernaast, heel bijzonder. Het kan dus wel! We mochten zelfs bij het maken van zn gipshandjes helpen. Maar, geweldig bijzonder initiatief 👍🏻
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Poeh, hier wordt je koud van,prachtig. Géén woorden voor.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  Mevrouw Agema, Wat heeft u hier een bijzondere daad verricht. Wat is dit ontzettend mooi. Ik ga niet theatraal doen en zeggen "dank u wel namens alle getroffen ouders", maar ik denk het wel . . Het ga u goed.
 • Reineman

  1 jaar geleden
  Dit komt uit een moederhart dat in staat is om details te verwoorden en voor diegenen die hier baat bij hebben daar bij behulpzaam te zijn, in hún omstandigheden.
 • Kruize

  1 jaar geleden
  Het zou toch zo moeten zijn dat alle mortuaria zo n bedje hebben. Dit zijn voor de verwerking hele belangrijke kleine dingen.
 1. Elias werd stil geboren: 'We konden niet stoppen met huilen, het deed zo ongelofelijk veel pijn’
  PREMIUM

  Elias werd stil geboren: 'We konden niet stoppen met huilen, het deed zo ongelofe­lijk veel pijn’

  ‘Hoe een dag die vol blijdschap begint met de verwachting op een nieuw leven, kan veranderen in een dag die iedereen doet beven’, het zijn de woorden van de begrafenisondernemer tijdens de uitvaart van Elias van Meer. Op 4 februari 2020 nemen Wessel (30) en Lieke (29) van Meer samen met broer Dex (3) en zus Elin (4) na een stilgeboorte afscheid van Elias. Wat achterblijft is verdriet. Lieke put kracht uit het delen van haar verhaal met andere sterrenouders.