Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pexels

Hoogsensitieve kinderen: ‘Op verjaardagsfeestjes huilden mijn kinderen aan een stuk door’

Voor hoogsensitieve kinderen zijn verjaardagsfeestjes uitputtend, zijn prikkels op school lastig te verwerken en bovendien leggen ze de lat voor zichzelf erg hoog. Hoe gaan ouders ermee om, hoe herkennen zij het bij hun kinderen en wat merken kinderen zelf?

4 reacties

 • Gwen Smit

  1 maand geleden
  Ik zeg dit niet om iemand op de tenen te trappen, maar... dit lijkt heel erg op niet-gediagnostiseerd autisme. Dit zijn ook de trekjes die ik als kind had waarvoor ik naar de kinderpsycholoog verwezen werd. Een kennis met ADHD die als volwassene werd 'ontdekt' heeft precies hetzelfde gevoel van herkenning. Het kan zijn dat dit niet voor iedereen geldt en dat hoogsensibiliteit een aanvulling is. Maar misschien toch goed om even na te gaan?
 • Angelines Peeters

  1 maand geleden
  Zo fijn dat hoogsensibiliteit wordt herkent nu, als kind ervaarde ik veel problemen, omdat ik simpelweg als anders werd bestempeld, te gevoelig, voelde heel snel als iets niet klopte of kon slecht tegen onrechtvaardigheid, en voelde te vaak verdriet van andere, het had me zeker geholpen vroeger als dit eerder aan het licht was gekomen, maar beter laat dan nooit, nu kan ik andere helpen die hier mee worstelen, je bent niet gek je bent uniek!
 • M. Kok

  1 maand geleden
  Wat ben ik blij.Dat hooggevoeligheid bij kinderen al op jonge leeftijd wordt ontdekt. In mijn tijd was dat nog niet het geval.Het werd niet herkent/erkent. Ik hoop zo dat er ooit ook wat meer aandacht wordt besteed aan adhd. Omdat tegenwoordig de klassen te groot zijn. Worden sommige kinderen aan de medicijnen gezet. Om ze rustig te houden. Ook zij hebben last van allerlei prikkels. Terwijl het eigenlijk nieuwetijds kinderen zijn. Hartelijk dank voor het plaatsen van dit artikel.
 • Marlou Van der Meer

  1 maand geleden
  Fijn dat jullie het onder de aandacht brengen. Ik ben zelf Hsp'er (nu 30 jr) en in mijn jeugd kreeg ik etiketjes naar mijn hoofd geslingerd. Ik moest maar gewoon normaal doen en niet zo'n tere ziel hebben ;). Ik ben nu trots op mijn hsp eigenschappen. De wereld zou zoveel beter zijn met invloeden van mensen die hsp zijn..
 1. Videochatsite Omegle is razend populair bij kinderen en jongeren, maar niet altijd even onschuldig
  2

  Videochat­site Omegle is razend populair bij kinderen en jongeren, maar niet altijd even onschuldig

  Op de videochatwebsite Omegle kun je met willekeurig gekozen gesprekspartners van over de hele wereld (video)chatten. Dat is leuk, maar ook minderjarigen vinden steeds vaker hun weg naar het platform via video’s op het sociale medium TikTok. En dat is niet altijd even onschuldig, want lang niet iedereen heeft goede bedoelingen op de site. ,,Sommigen sturen pornografisch materiaal door of maken misbruik van jonge kinderen”, waarschuwt pedagoge Marijke Bisschop. Zij geeft advies.