Getty Images/PhotoAlto
Volledig scherm
© Getty Images/PhotoAlto

Is je kind verlegen? Zo sleep je het door de feestdagen heen

Voor verlegen kinderen kunnen de feestdagen behoorlijk spannend zijn. Met de familie bij elkaar, waarbij iedereen zijn vrolijkste en meest opgewekte zelf is. Dat kan voor een verlegen kind al snel te veel worden. Hoe houd je de feestdagen toch leuk voor je verlegen of introverte kind, zonder het te pushen?

 1. Vivienne vond babywereld ‘truttig en onpraktisch’; nu gebruiken miljoenen baby’s haar fopspeen en S-fles
  PREMIUM
  met video

  Vivienne vond babywereld ‘truttig en onprak­tisch’; nu gebruiken miljoenen baby’s haar fopspeen en S-fles

  De kans is groot dat de fopspeen of het flesje van je baby is ontworpen in Bilthoven. In een bedrijfspand naast het station zetelt Difrax, marktleider op het gebied van babyproducten in ons land. Vivienne van Eijkelenborg nam het bedrijf in 1999 over van haar ouders en zorgde voor een aantal revolutionaire innovaties in de babybranche. In 2016 werd ze gekozen tot Zakenvrouw van het Jaar.
 2. Stefan en Vivian vonden elkaar nadat hun kinderen werden vermoord door hun exen
  PREMIUM

  Stefan en Vivian vonden elkaar nadat hun kinderen werden vermoord door hun exen

  Op tweede kerstdag 2018 wurgde de ex van Stefan Coemans hun zesjarig zoontje Ryan. Vijf maanden eerder gooide de ex van Vivian Arets hun acht weken oude baby Daan zo hard in een autostoel dat het jongetje stierf. De Vlaamse Stefan en Vivian bleven gebroken achter, maar de rouw om hun kinderen bracht hen bij elkaar. ,,Uit ons grootste verdriet is de mooiste liefde ontstaan. Dit is het mooiste wat onze kinderen ons hadden kunnen nalaten.”