Juf Sabine geeft les aan een megaklas: liefst 51 (!) kinderen zitten bij haar in groep 8

Het lerarentekort zorgt voor een bijzondere start van het schooljaar op De Boeier in Lelystad. Omdat een sollicitant op het allerlaatste moment afzegde, heeft de school plots een megaklas met 51 kinderen. Juf Sabine geeft nu les in een extra groot lokaal, waarvoor speciaal een tussenmuur is verwijderd.   

9 reacties

 • H. de Ruiter

  1 jaar geleden
  Wel een beetje bijzonder. Er is een juf maar met een drietal ondersteuners. Per persoon dus 12/13 kinderen. Lijkt mij riant, daar zullen andere leerkrachten jaloers op zijn.
 • R Jansen

  1 jaar geleden
  @Rijn van Dijk: Daarmee slaat u de spijker op de kop.
 • Karin van Rijswijk

  1 jaar geleden
  @john mulder, Toen hoefde je ook nog niet op 6 niveaus les te geven en als je niet mee kwam hoefde je alleen de plantjes water te geven en boodschapjes te doen ronde de school. Ouders hadden blind vertrouwen in een leerkracht en lichamelijke straffen waren ook geen probleem. Ga inderdaad met de tijd mee. Od was jezelf ook nog in een tobbe, kook je op een vuurtje en slaap je in een hutje omdat dat vroeger ook zo ging?
 • Henk Dongen

  1 jaar geleden
  Volslagen achterlijk. Met een lesuur van 50 minuten is er geen enkele leerling in die meute die 60 seconden persoonlijke aandacht krijgt. Met 20 seconden persoonlijke begeleiding per les mag een leerling al blij zijn. Dadelijk wordt dit een precedent werking: muurtje slopen en klassen van 50 tot 60 leerlingen. Gevolg: nog meer leerkrachten die er terecht de brui aangeven.
 • Peeters

  1 jaar geleden
  Jaja, vroeger hadden leerkrachten ook grote klassen. Maar toen had je nog niet zoveel ouders die bij elk wissewasje komen vertellen dat Jantje of Pietje toch echt meer aandacht nodig heeft. En dat de slechte resultaten van Klaasje of Marietje toch echt de schuld zijn van de juf... want ja, aan mijn kind zal het toch zeker nooit liggen.
 1. Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij zaaddonor Leon. Ze lijken lang niet de enigen. ‘Achteraf gezien heb ik veel rode vlaggen genegeerd’

  Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij zaaddonor Leon. Ze lijken lang niet de enigen. ‘Achteraf gezien heb ik veel rode vlaggen genegeerd’

  Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij een spermadonor die ze online vonden. Leon heet hij, alhoewel hij meerdere aliassen gebruikte, ontdekken ze. De twee vrouwen komen er dankzij eigen speurwerk en de familie van Leon achter dat er ,,minimaal tachtig vrouwen in Nederland” de afgelopen 14 jaar zwanger van deze spermadonor raakten. Zij delen hun verhaal om zo, misschien, nog meer vrouwen op te sporen die ook kinderen hebben gekregen van Leon.