Juf Sabine geeft les aan een megaklas: liefst 51 (!) kinderen zitten bij haar in groep 8

Het lerarentekort zorgt voor een bijzondere start van het schooljaar op De Boeier in Lelystad. Omdat een sollicitant op het allerlaatste moment afzegde, heeft de school plots een megaklas met 51 kinderen. Juf Sabine geeft nu les in een extra groot lokaal, waarvoor speciaal een tussenmuur is verwijderd.   

9 reacties

 • H. de Ruiter

  3 maanden geleden
  Wel een beetje bijzonder. Er is een juf maar met een drietal ondersteuners. Per persoon dus 12/13 kinderen. Lijkt mij riant, daar zullen andere leerkrachten jaloers op zijn.
 • R Jansen

  3 maanden geleden
  @Rijn van Dijk: Daarmee slaat u de spijker op de kop.
 • van Rijswijk

  3 maanden geleden
  @john mulder, Toen hoefde je ook nog niet op 6 niveaus les te geven en als je niet mee kwam hoefde je alleen de plantjes water te geven en boodschapjes te doen ronde de school. Ouders hadden blind vertrouwen in een leerkracht en lichamelijke straffen waren ook geen probleem. Ga inderdaad met de tijd mee. Od was jezelf ook nog in een tobbe, kook je op een vuurtje en slaap je in een hutje omdat dat vroeger ook zo ging?
 • Henk Dongen

  3 maanden geleden
  Volslagen achterlijk. Met een lesuur van 50 minuten is er geen enkele leerling in die meute die 60 seconden persoonlijke aandacht krijgt. Met 20 seconden persoonlijke begeleiding per les mag een leerling al blij zijn. Dadelijk wordt dit een precedent werking: muurtje slopen en klassen van 50 tot 60 leerlingen. Gevolg: nog meer leerkrachten die er terecht de brui aangeven.
 • Peeters

  3 maanden geleden
  Jaja, vroeger hadden leerkrachten ook grote klassen. Maar toen had je nog niet zoveel ouders die bij elk wissewasje komen vertellen dat Jantje of Pietje toch echt meer aandacht nodig heeft. En dat de slechte resultaten van Klaasje of Marietje toch echt de schuld zijn van de juf... want ja, aan mijn kind zal het toch zeker nooit liggen.