Pedagogisch directeur Melissa Bossen bij kinderopvangorganisatie Opstap, waar in de nabije toekomst ook nachtopvang en weekendopvang beschikbaar wordt.
Volledig scherm
Pedagogisch directeur Melissa Bossen bij kinderopvangorganisatie Opstap, waar in de nabije toekomst ook nachtopvang en weekendopvang beschikbaar wordt. © Eveline van Elk

Kabinet: Goedkopere kinderopvang op rustige dagen en inzet nieuwkomers

De kinderopvang kan op rustige dagen, zoals de woensdag en vrijdag, goedkoper worden. Dat staat in een Kamerbrief van minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Verder wil de minister dat nieuwkomers aan de slag kunnen op opvanglocaties.

36 reacties

 • I. van de Borg

  4 maanden geleden
  En weer komen die nare vingertjes dat de ouders van tegenwoordig hun kinderen zelf niet opvoeden, en dat 2 banen alleen maar voor die verwende luxepaardjes is. Geroepen door de mensen die hun huis voor 1,5 ton konden kopen en nooit van de woningnood situatie last hebben gehad. Kinderen die 2 dagen in de week naar de opvang gaan, worden gewoon opgevoed door hun ouders hoor. En de tijd dat ze op de opvang zitten genieten ze van leuke en leerzame spelletjes samen met hun vriendjes. Niks mis mee!
 • Judy Lio

  5 maanden geleden
  Het loon mag behoorlijk omhoog als er mensen meer enthousiast gemaakt moeten worden!!!! Werken in de kinderopvang verdiend namelijk zeker niet goed!!! Naast de financiele beloning voor werk zijn de kwalificatie eisen bizar! ingewikkeld en zeer demotiverend! Er is in 2018 een nieuwe aanpassing in de kwalificatie eis gekomen waardoor er een heleboel medewerkers niet meer gekwalificeerd zijn om in de kinderopvang te werken. Ik spreek uit ervaring (helaas!!!)
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  kinderopvang is geen basisschool. waarom toch zulke ubsurd hoge eisen voor extra personeel. en dan komen er zo nog veel hogere eisen aan het niveau van Nederlands spreken. een moeder die zelf kinderen heeft opgevoed en hart voor de kinderen heeft kan vaak beter functioneren dan iemand met een diploma die alleen aandacht voor de tablet heeft om een zo mooi mogelijk verslag te doen, en hier de belangrijke tijd die eigenlijk voor de kinderen zou moeten zijn mee vult. gr k.v.d.wetering
 • Machteld Weg

  5 maanden geleden
  Als arbeid niet zo zwaar belast was, dan was de kinderopvang nog te betalen. Nu willen ze korting geven op rustige dagen, maar dat zijn juist de dure dagen omdat kinderen eerder vrij zijn en dus langer opgevangen moeten worden. Opvang op Woensdag voor 2 kinderen is 300 netto in de maand duurder dan die op donderdag.
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  De kinderopvang gratis en vol proppen met kinderen. Dat is makkelijk zeg! De werkdruk en personeels tekort zorgt voor ellende en niemand die aan de pedagogisch medewerkers denkt. Het is zo jammer dat de medewerkers op het werkvloer niet worden gewaardeerd en het is betreurend hoe ondankbaar er met ze word omgegaan. De salarissen moeten omhoog en de kinderopvang moet tijdens schoolvakanties dicht! De kwaliteit gaat alleen maar achteruit zo en straks heb je geen mensen meer die willen werken!!’