Melissa Dongelmans (r) geeft turbo zwemles in Aquarijn aan Elijah Tuhumena (l) en Joy Kalkhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Melissa Dongelmans (r) geeft turbo zwemles in Aquarijn aan Elijah Tuhumena (l) en Joy Kalkhoven. © Merel Klijzing

Kinderartsen waarschuwen voor groter risico op verdrinking door achterstand zwemles

Kinderartsen slaan alarm over het aantal bijna-verdrinkingen van kinderen. De afgelopen tien jaar  kwamen gemiddeld 78 kinderen per jaar daardoor in het ziekenhuis terecht, dertien daarvan overleden. Door de coronamaatregelen zijn er veel minder zwemlessen gegeven en is het risico verhoogd. Ouders kiezen daarom bewust voor een intensieve ‘turbo’ zwemcursus, zoals in Alphen.

 1. Schulden en geen eten, maar wel altijd drugs in huis: zijn verslaving werd Thijs (23) fataal
  PREMIUM

  Schulden en geen eten, maar wel altijd drugs in huis: zijn verslaving werd Thijs (23) fataal

  Wat begon met een blowtje, eindigde in een zware drugsverslaving. Therapie en afkickklinieken hielpen de 23-jarige Thijs maar tijdelijk. Twee jaar geleden overleed hij aan een cocktail van drugs. Zijn moeder Kirsten Kleijheeg ging er bijna zelf aan onderdoor. Nu wil ze het taboe doorbreken. ,,Mensen vragen vaak of ik me schuldig voel, alsof het mijn schuld is dat mijn zoon dood is.’’
 2. Kinderarts en oprichter alcoholpoli doet dringende oproep aan burgemeester: ‘Maak gebruik van mij’
  PREMIUM

  Kinderarts en oprichter alcoholpo­li doet dringende oproep aan burgemees­ter: ‘Maak gebruik van mij’

  ‘Maak gebruik van mij. Niet alleen voor klinische opvang, maar ook in preventie’. Die dringende oproep legt Nico van der Lely, kinderarts bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis, neer bij burgemeester Bouke Arends van Westland. De oprichter van Nederlands eerste alcoholpoli vreest voor ‘extra hard feesten met veel alcohol’ in de komende tijd, met name door Westlandse minderjarigen.