Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Cottonbro

Kinderen? ‘Ouders zeggen dat het het mooiste is wat er is, maar staan even later te klagen’

‘Waarom hebben jullie eigenlijk nog geen kinderen?’ Een vraag die vaak te pas en te onpas wordt gesteld. En dat terwijl die behoorlijk pijnlijk kan zijn. Ken je iemand niet (goed), houd dan vooral je mond, zeggen experts. Maar ook bekenden kunnen soms wel wat aanwijzingen gebruiken.

34 reacties

 • Margareth Meijer

  1 jaar geleden
  Het niet kiezen voor kinderen zou normaal moeten zijn. Het zou mooi zijn als de hele maatschappij eens wat minder gericht zou zijn op 'het gezin'. Het maakt me geen minder mens, wanneer ik geen kinderen op de wereld heb gezet.
 • Carlo Willems

  1 jaar geleden
  Niets mooier dan nieuw leven, een baby in mijn armen houden en gaandeweg zien opgroeien en alles ontdekken. Hun warmte voelen als ze komen knuffelen, voor hun zorgen als ze ziek zijn of iets spannends moeten doen. Grappen en grollen. Gezelligheid. Nee, mijn kinderen zijn het mooiste ooit.
 • Peter Breur

  1 jaar geleden
  Ik had graag kinderen gewild, maar helaas heb ik de ware nooit gevonden. Nu ik bijna 40 ben (de leeftijd die ik altijd als grens heb gesteld), is de kinderwens zo goed als voorbij; ik vind dat het leeftijdsverschil tussen ouder en kind niet te groot moet zijn.
 • Barry Schouten

  1 jaar geleden
  Ik heb altijd een sterke kinderwens gehad,maar trof helaas 2 keer een vrouw die geen kinderen kon krijgen.Met de laatste vd 2 ben ik nog altijd samen,maar die sterke kinderwens is nooit verdwenen. Ik zit er gigantisch mee,maar kan helaas niet toveren😔
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Draai de vraag om;Waarom zou je kinderen http://nemen.Om kinderen tenemen is puur het feit "huisje,boompje, beestje anders ben je niet geslaagd in het leven.En hoor je niet bij de grote meute.Kinderen nemen is puur eigen belang (anders val je op) Het egöisme straalt er aan alle kanten vanaf.Denk eens goed na voor je er aan begint huisruimte,financcieel,werk,kosten school,kleding enz.Het word steeds moeilijker om voor kinderen tezorgen en op telaten groeien in deze maatschappij.