Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Kleine trauma’s uit je jeugd hebben invloed op je kindje

MOEDERMISÈREEr zijn van die verwachtingen over het moederschap die niet bepaald uitkomen als het eenmaal zo ver is. Soms sta je zelfs compleet versteld van wat er met jou als mens, met je lijf of in je hoofd gebeurt. Iedere week lees je in deze rubriek wat niemand je vooraf vertelde over moeder zijn, maar wat je graag had willen weten. Dit keer: de impact van oud zeer uit je eigen jeugd.

3 reacties

 • Bolt

  6 maanden geleden
  Zelf grootgebracht door een narcist. Altijd geprobeerd om het anders te doen. Heel eerlijk ik denk dat ik het goed heb gedaan. Echter elke ouder maakt fouten juist omdat je je kind wil beschermen en alles wil geven wat jezelf niet hebt gehad. Wees eerlijk over situaties naar je kinderen wees consequent geef grenzen aan. Wees blij met alles wat ze bereiken en deal vooral met je eigen ellende.
 • Angélique Broekman

  6 maanden geleden
  Laten we vooral niet vergeten hoe groot de trauma's zijn van geestelijk geweld. Er wordt zo makkelijk gezegd, het waren maar woorden. Maar die woorden doen veel langer pijn dan een tik voor je billen.
 • Nikos Smith

  6 maanden geleden
  Grote trauma's hebben aantoonbaar grote gevolgen. Huiselijk geweld bijvoorbeeld.
 1. Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’
  moedermisère

  Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’

  Er zijn van die verwachtingen over het moederschap die niet bepaald uitkomen als het eenmaal zo ver is. Soms sta je zelfs compleet versteld van wat er met jou als mens, met je lijf of in je omgeving gebeurt. Iedere week lees je in deze rubriek wat niemand je vooraf vertelde over moeder zijn, maar wat je graag had willen weten. Dit keer: incontinentie van ontlasting (fecale incontinentie) na de bevalling.