Hilde had al twee zonen en wilde per se een dochter. Samen met haar man trok ze naar een gynaecoloog die zaadcellen naar een Amerikaans bedrijf stuurde waar ze gesorteerd werden. Alleen de vrouwelijke bleven over. Hilde werd in Gent geïnsemineerd.
Volledig scherm
Hilde had al twee zonen en wilde per se een dochter. Samen met haar man trok ze naar een gynaecoloog die zaadcellen naar een Amerikaans bedrijf stuurde waar ze gesorteerd werden. Alleen de vrouwelijke bleven over. Hilde werd in Gent geïnsemineerd. © Photo News

Koste wat het kost een dochter: ‘Ik stuurde zaad naar Amerika, ik dacht niet meer rationeel na’

Ze hadden samen al twee zonen. Hij had er ook al twee uit zijn eerste huwelijk. En dus moest en zou hun derde kind een dochter worden. Hilde, haar echte naam is bekend bij de redactie, en haar man deden aan family-balancing: ze grepen zelf in bij het geslacht van hun baby. Zijn zaadcellen reisden daarvoor naar Amerika. ,,Nu denk ik soms: wat heb je toch gedaan?”

  1. Liz (3) scoort met versie van ‘Ik ben kachel’ achter op de fiets: ‘Zegt niets over onze opvoeding’
    PREMIUM
    Tiktokhit

    Liz (3) scoort met versie van ‘Ik ben kachel’ achter op de fiets: ‘Zegt niets over onze opvoeding’

    „Ik ben kachel, daarom dat ik waggel. Ik loop een beetje scheef, dit is hoe ik leef.” Een tekst die het goed doet op feestjes én blijft hangen. Ook bij de 3-jarige Liz uit Goor, merkte moeder Marriët tijdens een fietstochtje. Ze pakte haar telefoon, begon te filmen en zette de video van haar zingende dochter op TikTok. Die is nu ruim 600.000 keer bekeken. „Ik werd opeens gebeld en kreeg allemaal berichtjes.”