Venema Media
Volledig scherm
© Venema Media

Kritiek op hoe jij met je kind omgaat? Dit is hoe andere moeders dat pareren

ReactiesZeker driekwart van alle moeders krijgt commentaar op de opvoeding van een kind. Vooral vreemden maar ook (schoon)ouders maken - soms onbedoeld - nare opmerkingen. Dat gebeurt in 60 procent van de gevallen op sociale media. Wij vroegen lezers van onze site hoe zij daarmee omgaan.

8 reacties

 • Nathalie

  1 jaar geleden
  Herkenbaar en toch weer erg om te lezen allemaal. Ik denk dat mensen niet door hebben hoe kwetsend hun opmerkingen zijn. Mij troost het altijd om te bedenken dat deze mensen je helemaal niet echt kennen en je kind al helemaal niet. Allemaal vooroordelen waar ze zelf iets mee moeten. Vind je eigen weg in het opvoeden lieve vaders en moeders met liefde, intuïtie en gezond verstand! (luistertip op spotify: Mama laat los, afl. 3)
 • David Molenaar

  1 jaar geleden
  Opmerkingen bij de opvoeding? Bij mn vrouw begon het al tijdens de zwangerschap. Zwanger van de 1e vroeg iemand of ze wist wie de vader was en hoogzwanger van nr3, vroeg iemand doodleuk: '3? Weet je het zeker?' Vrouwlief was 7 maanden onderweg.... met bijbehorende buik...
 • henk Smits

  1 jaar geleden
  Doe gewoon de opvoeding die je van je ouders mee heb gekregen en als er dingen zijn die je zelf wilt verbeteren dan doe je dat gewoon naar eigen gevoel en anderen moeten ze zich niet bemoeien met andermans zaken.
 • Bijlsma

  1 jaar geleden
  Als je je mond nooit meer open doet kan je ook niks verkeerd zeggen - een goedbedoelde opmerking kan bij een ander verdrietig vallen - soms voelt het of we daar niet meer over kunnen praten - de wereld wordt zo hard helaas
 • Dirk van der Spek

  1 jaar geleden
  s. vd s Na de geboorte van onze derde zoon werd ik meer gecondoleerd dan gefeliciteerd. Schijnbaar was t hebben van geen dochter iets dramatisch. Ik antwoordde steevast met hetzelfde: ja erg he? En hij is nog gezond ook! Bij zulke mensen liep ik gelijk door. Nu heb ik drie volwassen,prachtige,hardwerkende zonen. Geweldig!!!