Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Lara (29) koos bewust voor keizersnede: ‘Men ging ervan uit dat ik een honeymoon-vagina wilde houden’

Lara (29) zag een natuurlijke bevalling niet zitten, dus vroeg ze al bij voorbaat om een keizersnede. ,,In onze maatschappij worden beslissingen rond zwangerschap en opvoeding snel veroordeeld, en meestal door andere vrouwen. Maar zelfs als een vrouw haar ‘honeymoon-vagina’ wil bewaren, dan is dat nog altijd haar eigen keuze, toch?”

34 reacties

 • L. Koenraad

  4 maanden geleden
  @Jackie De Wit Je hebt gelijk, zonder indicatie zal je zorgverzekeraar niet betalen
 • Jackie De Wit

  4 maanden geleden
  Kun je in Nederland kiezen voor een keizersnee? Volgens mij alleen als er een medische indicatie is. Of dit moet inmiddels veranderd zijn,maar nog nooit gehoord.
 • L. Koenraad

  4 maanden geleden
  @joep Meij, Een been breken is geen natuurlijk iets, een kind baren wel. Alleen in geval van MEDISCHE noodzaak operatief ingrijpen en pijn alleen is geen medische noodzaak (zegt mijn arts). Bovendien als je ervan uit gaat dat je het kunt (omdat je vrouw bent) en er ontspannen in gaat dan heb je ook minder pijn. @Hagar Hawee, Het is niet de bedoeling dat een kind baren pijnloos is. Staat in de Bijbel "In smart zult ge kinderen baren" met alle huidige zwangerschapsgym en doula'' s is het al beter.
 • Hagar Hawee

  4 maanden geleden
  Heel groot verschil tussen keizersnedes vroeger en nu. Vroeger werden de buikspieren doorgesneden waardoor het herstel vele malen langer duurde. Tegenwoordig worden ze aan de kant geduwd zonder ze te beschadigen. Overigens is Nederland zo'n beetje het enige (moderne) land ter wereld waar de ruggenprik niet de standaard is.
 • Hilte

  4 maanden geleden
  Prima dat je een KS hebt gevraagd. Maar bedenkt wel dat wat er gezegd wordt over de spierlaag niet klopt. Dat ligt aan de methode die gebruikt wordt en geldt bij lange niet voor elke KS. De Misgav Ladachmethode is een heel populaire methode nu, dus ze slopen wel degelijk je buikspieren. En ja, dit is de methode waarmee mijn kind gehaald is. Dus het is niet zo mooi als geschetst wordt qua buikspieren.