Kinderen op de basisschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen op de basisschool. © Hollandse Hoogte / ANP

Leerlingen de dupe van ‘flauwekul’-lessen op school:
‘Methodes deugen niet’

Scholen moeten worden verplicht betere lesmethodes te gebruiken, vindt het CDA. Dat zo veel kinderen slecht kunnen lezen, schrijven en rekenen komt doordat verkeerd wordt lesgegeven.

20 reacties

 • Sina Hogeboom

  7 maanden geleden
  Ik denk eerder dat de leraren te jong zijn om les te geven.Ze zijn steeds jonger,net als in de winkels achter de kassa enz!!K~t aan het worden!
 • van der Smit

  7 maanden geleden
  Wat Den Haag op het ministerie bedenkt staat doorgaans niet dicht bij het lokale kind. Kennis moet bij leraar met eigen inzicht overgebracht kunnen worden. Al die boeken, schriften papierkraam tot wat leidt het. Als invalster is dat al een hele studie. Nogmaals pen, papier, schoolbord met krijt. Ze zitten maar naar die schermen te loeren. Zag kinderen knetter dol op Steve Jobs school. Vrije school werkt tenminste zonder in de hogere klassen komt dat van pas. Een zege voor het jonge kind.
 • van der Smit

  7 maanden geleden
  Kinderen moeten tegenwoordig in eerste instantie het onderwijs vooal leuk vinden, anders ben je geen goede leraar, popie jopie, je moet toch wat. Maar dat is een valse gedachte, kinderen willen geen toetjes maar een gezonde hoofdmaaltijd, ze zijn niet gek. Vandaar de vele problemen, uitval bij kinderen. Laat leraren vanuit intrinsikiteit werken wanneer ze genoeg ken hebben, pas de leerstof aan de situatie van de dag aan want die loopt echt niet paralel aan de methode namelijk en dat boeit niet
 • van der Smit

  7 maanden geleden
  Lesgeven kan alleen als je kennis hebt van wat je de groep in welke klas minimaal moet bijbrengen. Methodes moeten deze "onkunde" vervangen? Maken onzeker, heb je niet zelf bedacht, het gaat over regen, terwijl de zon buiten schijnt b.v. Leraren moeten zelf de regie kunnen durven pakken weer. Wanneer je weet wat ze moeten weten kan dat, papier en potlood zijn er goed voor.
 • Diana Cooijman-van Der Pluijm

  7 maanden geleden
  Dit riep ik vijftien jaar geleden al tijdens mijn lerarenopleiding. Dit zag ik tijdens mijn stage al in de brugklassen. Maar de regering heeft gemiddeld vijftien jaar nodig om iets te constateren dat de gemiddelde Jan-met-de-pet al jaren in de gaten heeft. En dan doen ze alsof ze het wiel uit hebben gevonden, hoezee! Misschien iets meer naar mensen uit het werkveld luisteren en hen niet wegzetten als zeurpieten en zeikerds.
 1. Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboortekanaal kunnen ze nog maken’
  PREMIUM
  4

  Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboorteka­naal kunnen ze nog maken’

  Een baby die in het water valt redt zichzelf meestal niet, maar kán dat wel. Vanaf de kruipleeftijd kan een baby leren om op zijn ruggetje te draaien en rustig drijvend te wachten op hulp. De Self rescue-lessen voor baby’s gaan in Nederland als een speer, maar ook al leer je je baby deze levensreddende manoeuvre: nooit achterover leunen op je zwembadbedje, zeggen zwemdeskundigen.