De leerlingen van Go! Invento Basisschool De Brug sprongen letterlijk het nieuwe schooljaar in.
Volledig scherm
De leerlingen van Go! Invento Basisschool De Brug sprongen letterlijk het nieuwe schooljaar in. © Toon Verheijen

Met tegenzin naar school: ‘Geef je kind de ruimte om te vertellen wat er speelt’

Klasgenootjes terugzien, verjaardagen inhalen en in de kring vertellen over de vakantie: tegen het einde van de zomer kijken veel kinderen ernaar uit om weer naar school te gaan. Maar wat als je kind niet naar school wil? Neem je kind serieus, adviseert kindercoach Linda Moonen. ,,Erken het gevoel. Soms is het al voldoende als een kind zich gehoord voelt.”

2 reacties

 • Brans.Dagevos

  9 maanden geleden
  Als kinderen bang zijn Voor de prik,begin dan eens met een naalt op het handje te prlkken dan weten ze hoe een prik voelt,mij nichtje van 5 jaar wilde oor belletjes ,zo heb ik haar voor bereid,ze bleef heel stil zitten voor het 2de oor,ze was heel blij!!!!!!
 • Dick van Dijk

  10 maanden geleden
  Onze school werd tijdens de grote vakantie verbouwd, ze haalden het niet dús de school bleef nóg twee weken dicht, dit speelde in de jaren zestig, wij stonden op het schoolplein en werden gewoon naar huis gestuurd een groter geluksgevoel heb ik in mijn schoolperiode nóóit meer ervaren.
 1. Dure spullen en reisjes op school: ‘Het lijkt soms wel particulier onderwijs’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Dure spullen en reisjes op school: ‘Het lijkt soms wel particu­lier onderwijs’

  Wat zijn ouders kwijt voor een jaar voortgezet onderwijs van hun kind? Arjen van Gijssel, vader van vier in Ruurlo, zette het op verzoek van de Stentor op een rijtje. En hij schrok behoorlijk. Daarin is hij niet de enige. ,,Het kan wel een tandje minder met de schoolkosten. Sommige scholen lijken wel reisbureaus”, stelt belangenorganisatie Ouders en Onderwijs die een onderzoek begint.