De leerlingen van Go! Invento Basisschool De Brug sprongen letterlijk het nieuwe schooljaar in.
Volledig scherm
De leerlingen van Go! Invento Basisschool De Brug sprongen letterlijk het nieuwe schooljaar in. © Toon Verheijen

Met tegenzin naar school: ‘Geef je kind de ruimte om te vertellen wat er speelt’

Klasgenootjes terugzien, verjaardagen inhalen en in de kring vertellen over de vakantie: tegen het einde van de zomer kijken veel kinderen ernaar uit om weer naar school te gaan. Maar wat als je kind niet naar school wil? Neem je kind serieus, adviseert kindercoach Linda Moonen. ,,Erken het gevoel. Soms is het al voldoende als een kind zich gehoord voelt.”

2 reacties

 • Brans.Dagevos

  8 maanden geleden
  Als kinderen bang zijn Voor de prik,begin dan eens met een naalt op het handje te prlkken dan weten ze hoe een prik voelt,mij nichtje van 5 jaar wilde oor belletjes ,zo heb ik haar voor bereid,ze bleef heel stil zitten voor het 2de oor,ze was heel blij!!!!!!
 • Dick van Dijk

  8 maanden geleden
  Onze school werd tijdens de grote vakantie verbouwd, ze haalden het niet dús de school bleef nóg twee weken dicht, dit speelde in de jaren zestig, wij stonden op het schoolplein en werden gewoon naar huis gestuurd een groter geluksgevoel heb ik in mijn schoolperiode nóóit meer ervaren.
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.