Bram Boerma docent Lichamelijke opvoeding
Volledig scherm
PREMIUM
Bram Boerma docent Lichamelijke opvoeding © Jan Ruland van den Brink

Motoriek van basisschoolleerlingen is dramatisch, maar gymleraren doen er wat aan

Het is niet best gesteld met de motoriek van veel kinderen in de basisschoolleeftijd. ,,Die is dramatisch. Helaas”, zegt Bram Boerma, vakdocent gymnastiek aan twee basisscholen. Maar er is iets aan te doen. ,,We kunnen die motoriek testen en meten, waarna de vakdocenten kunnen helpen om de motoriek te verbeteren.”

2 reacties

  • L Lansbergen

    1 maand geleden
    Leo lansbergen Als oud leraar lichamelijke opvoeding heb ik gezien dat het bewegingsonderwijs vanaf ongeveer de jaren '90 steeds meer afgebroken werd. Deels waren dat bezuinigingen maar ook werd lichaamsbeweging als iets voor de buitenschoolse sportactiviteiten gezien. Het resultaat is rampzalig en dat toonde Vivianne Miedema ondubbelzinnig aan met een uitermate klunzige en onbeholpen koprol bij gelegenheid van haar recorddoelpunt bij het Nederlands elftal.....
  • Anoniem

    1 maand geleden
    A. Oosterveen. Dit speelt al heel lang. Ongeveer 15 jaar geleden werd er door gymleraren al aan de bel getrokken. Combinatie van bezuinigen op gymnastiek op de scholen en minder buitenspelen. Ben bang dat het niet meer om te draaien is.