Oproep aan verloskundigen en gynaecologen: ‘Stuur veganistische zwangere naar goede diëtist’

videoVerloskundigen, gynaecologen en diëtisten kunnen veganistische vrouwen geen goed voedingsadvies geven tijdens de zwangerschap. Het ontbreekt ze aan kennis, terwijl goede voeding belangrijk is voor de ongeboren baby. 

11 reacties

 • Toonder

  2 maanden geleden
  In algen en wier zit geen B12. Wel in bacteriën. Of mogen veganisten die ook niet. Ch Toonder.
 • H. Drenth

  2 maanden geleden
  Als het je keuze is om veganistisch te leven dan moet je ook de verantwoordelijkheid nemen jezelf goed te laten informeren over je voeding tijdens bijvoorbeeld de zwangerschap. Het is wel heel gemakkelijk de verantwoordelijkheid daarvoor bij anderen te leggen zoals in het artikel wordt genoemd en vervolgens daarover te klagen dat deze beroepsgroepen je niet kunt voorlichten. Als je wilt leven op jouw manier ga dan ook maar actief achter de informatie aan die daarvoor nodig is.
 • Marijke De Groot

  2 maanden geleden
  Deze vrouwen gaan hun ongeboren kindje tekort doen, veel essentiële vitaminen ontbreken en zijn ook niet met een pilletje aan te vullen. Wie weet hoeveel schade dit aan het kindje gaat maken. Waarom niet gewoon eten en als ze bevallen zijn, weer veganistisch? Dat is hun keus, niet van de baby.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  1. Mevrouw de onderzoeker is vergeten te vermelden dat algen en wieren ook plantaardig en eetbaar zijn en B12 bevatten van dezelfde oorsprong als vis. Vis is een tussenstap die dus niet nodig is. 2. Het Voedingscentrum is een achterhaald instituut. 3. Veganisten eten al lang niet altijd sojaproducten meer omdat ze daar inmiddels ook de nadelen van kennen. 4. Veganisten verdiepen zich vaak beter dan wie ook in de samenstelling en eigenschappen van hun voeding. Julia van Damme
 • Lianne Van schoten

  2 maanden geleden
  Ik ben zelf al ruim 25 jaar vegan en ben zo gezond als een vis Nooit ziek. Heb ruim 15 jaar geen griep of verkoudheid gehad. Dus het kan prima zonder vlees enz leven. Je hebt echt geen vlees en zuivel enz nodig. En het is grote onzin dat mensen zeggen dat veganistisch of vegetarisch eten vies is of dat je één of andere wappie ben. Ik veroordeel mensen die vlees eten ook niet. Maar dat je geen dierenleed op je bord wil vinden mensen vaak raar. Nou ik hou van alle dieren
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Noémie wordt niet natuurlijk zwanger: 'Misschien is er wel een reden dat ik mij niet kan voortplanten’
  PREMIUM

  Noémie wordt niet natuurlijk zwanger: 'Mis­schien is er wel een reden dat ik mij niet kan voortplan­ten’

  Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens samenbrengt. Eén van hen is Noémie (39). Door een auto-immuunziekte is de kans héél klein dat ze ooit zwanger kan raken. Haar enige optie is een ingrijpende vruchtbaarheidsbehandeling, maar dat ziet ze niet zitten. Ze vertelt openhartig over het verdriet en de twijfels die ze ondanks haar keuze voelt, en hoe ze de moeder in haar toch gelukkig probeert te houden. ,,Wat als er iets mis zou zijn met de baby? Wil ik dat op mijn geweten hebben? Het is niet omdat het kan, dat het ook per se moet.”