Ouders boos om ‘snotneuzenbeleid’ basisschool: ‘Soms lopen gemoederen hoog op’

nieuwe regelsBasisscholen hebben sinds afgelopen maandag te maken met strengere coronaregels, maar ze mogen wél openblijven. Hoe is de eerste week verlopen?

90 reacties

 • Kortman

  2 maanden geleden
  De ongevaccineerde schoolkinderen zijn een grote besmettingshaard. Velen hebben inderdaad milde klachten, maar dat is niet altijd http://zo.Er zijn ouders en grootouders en buren en ouders van vriendjes, zwangeren en babies, die heel kwetsbaar zijn en hierdoor in levensgevaar zijn. De onstabiliteit op scholen maakt kinderen en ouders ongelukkig. SLUIT DE SCHOLEN voor enkele maanden en geef online les! Had allang moeten gebeuren. Nu sluiten klassen, kinderen worden thuis gehouden en er is chaos!
 • Ron de Bruin

  2 maanden geleden
  Ellen Kraaijeveld .. Dus de jonge kinderen in Canada moeten mondkapjes dragen, terwijl zowat iedereen weet dat deze zelfgemaakte mondkapjes (of lapjes) niet werken. En dat is goed? Niet persoonlijk bedoeld. Maar als je het mij vraagt is Canada en de halve wereld gek geworden. En zelf nooit gedacht dat daar maar zo weinig voor nodig zou zijn.
 • Ron de Bruin

  2 maanden geleden
  L.Lansbergen .Ik denk helaas dat u nog maar een van de weinigen bent die gelooft in de "deskundigheid" van de "experts" en "beleidsmakers". In ieder geval is de groep die hier nog 100% vertrouwen in heeft niet zo groot als dat u denkt. dat weet ik wel zeker. Als ze zo enorm deskundigheid waren zaten we nu niet in deze situatie. Met bijna evenveel zieken en bedden bezet, als vorig jaar deze tijd. Uw vertrouwen is blijkbaar grenzeloos. En vertrouwen is mooi, maar wel realistisch zijn aub.
 • H. Velleman

  2 maanden geleden
  En maar verschil blijven maken beleid gaat door en door en door, terwijl in diverse EU-landen met veel lagere infectie cijfers kinderen van peuter en kleuterscholen met maskertjes blijven lopen: Ook buiten. Maar daar mogen ze wel sporten en sportwedstrijden zien! Het Vingertje naast de zere plek beleid van Rutte 1-2-3- enz. Draaien, draaien, altijd maar draaien dan verga je voordat je het weet!
 • A Overmeire

  2 maanden geleden
  Beste Arie, Hoe vind je zelf dat het gaat? Net lees ik het bericht in de krant. Je zegt na een ministerraad even tegen een journalist dat leerlingen met snottebellen tóch naar school mogen als ze een negatieve zelftest hebben. Wat? Denk ik. Hier is toch niet mee te werken? Mag ik je even meenemen met wat er afgelopen twee weken gebeurd is op scholen? En met wat zo een vrij achteloze opmerking teweegbrengt? Na de herfstvakantie liepen de besmettingen al op, vooral op basis