Een lege klas op een Rotterdamse school. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een lege klas op een Rotterdamse school. Foto ter illustratie. © Bart Hoogveld

‘Ouders willen geen schoolsluiting, maar strengere maatregelen’

De meeste ouders willen strenge maatregelen in het onderwijs om een schoolsluiting te voorkomen. Dit blijkt uit een peiling onder ruim 2000 ouders van Ouders & Onderwijs.  

104 reacties

 • Claudia Visscher

  1 jaar geleden
  De basisschool van mijn zoonis al meer dan een jaar gesloten voor ouders. Vorig jaar zat hij in groep vijf. Het hele schooljaar mochten ouders niet naar binnen. Ik heb zijn lokaal nooit gezien of kunnen kijken waar zijn tafeltje stond en in welk groepje hij zat. Beide juffen heb ik nooit gesproken of leren kennen. Op de basisschool liep ik als moeder al 18 jaar rond om mij als moeder mee te helpen in allerlei schoolactiviteiten of gewoon 's morgens met mn kind meelopen naar de klas. Afschuwelijk
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  De enige maatregelen die zullen helpen zijn 2G beleid zodat restaurants en winkels en culture instellingen gewoon kunnen blijven en iets dat op veel tegenstand zal gaan opleveren n.l. verplichte vaccinatie! Ingeval van de huidige Pandemie waar wij momenteel in zitten lijkt mij dit volkomen gerechtvaardigd net zoals dat vroeger bij de Pest het geval is geweest. Mw. Joke Druppers
 • Mine-cher

  1 jaar geleden
  @ Norbert Schooten. Ik ben u helemaal geen verantwoording schuldig. Integendeel.Maar ik verdedig mii wel.Heb mij vanaf dag 1 aan alle maatregelen gehouden.Bezoek geen oudere.Hou afstand .Doe om 7.00 boodschappen.Hou afstand.Bezoek geen drukke plekken.Heb een gezonde levensstijl . Kerngezond. Ik heb respect voor ieder zijn keuze.Het zal u sieren wanneer u dat ook gaat krijgen.
 • Noortje Van Rooij

  1 jaar geleden
  Naar mijn mening onterecht om de kinderen de dupe te laten worden & weer de scholen te sluiten. Het wordt een gebed zonder einde, steeds weer lockdowns. Er is een oplossing waar moed voor nodig is... vaccinatie plicht!
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Als scholieren en ouderen op dit moment de meeste besmettingen opleveren, dan zie ik in elk geval geen enkel voordeel in het sluiten van niet-essentiele winkels om 17.00 uur. Ook niet in het sluiten van supermarkten om 20.00 uur i.p.v. 21.00/22.00 uur: meer mensen moeten dan boodschappen doen in minder tijd en dat levert dus meer drukte op. En inmiddels brengen de kinderen het virus dan mee naar huis. Onligische maatregelen die ook nog het dagritme verstoren wekken irritatie.