Kinderen op een opvang, ter illustratie.
Volledig scherm
Kinderen op een opvang, ter illustratie. © Getty Images

Peiling: Veel ouders zien niets in vier dagen gratis kinderopvang per week

Slechts een minieme meerderheid van de ouders in Nederland vindt dat de kinderopvang vier dagen per week gratis beschikbaar moet zijn, blijkt uit een grote peiling onder deze groep. Veel ouders geven aan helemaal niet te geloven in ‘gratis bier’. 

43 reacties

 • Thomas Radstake

  10 maanden geleden
  Gemiddeld gaan kinderen momenteel 2 dagen in de week naar kinderopvang/Bso. Het lijkt mij dan in eerste instantie al een super mooie stap om eerst dat gratis te maken. Je stimuleert het werken voor iedereen!
 • Kamila Pawlak

  1 jaar geleden
  Ik vind de kinderopvang veel te duur, het is oneerlijk systeem waarin hoogopgeleide ouders die iets meer verdienen bijna een salaris moeten opgeven voor de opvang. Waarvoor? Voor alle hardwerkende studiejaren aan het universiteit? Voor alle studieschuld? Voor alle lange en slapeloze nachten terwijl andere mensen (met lager opleiding niveau of geen opleiding) lol hebben gehad? En nu thuis zitten of profiteren van hoge toeslagen. Ik ben voor gratis opvang voor iedereen wie wilt werken.
 • Theo de Bruijn

  1 jaar geleden
  De opvang kinderen dag verblijf moet je een punten systeem op bouwen maar ook de noodzakelijke maatregelen te nemen. Om van de toeslag af te komen moet je meer kijken naar de samenstelling van het gezin. Hoe ik nu kijkt naar de straat cultuur dan zie ik ouderen ouders met hun kleine kinderen de kinderopvang omzeilen om dat vader en moeder zonodig moet werken, Met alle gevolg van dien. Is het noodzakelijk om de toeslag af te bouwen en terug te keren om je gezin op te voeden ect
 • Jaskiranjit Singh

  1 jaar geleden
  Kinderopvang 4 dagen gratis zou heel fijn zijn. Het is veelste duur en mag zeker goedkoper worden!
 • P. Tettert

  1 jaar geleden
  @Iris Hensel, wat een belachelijk hoog bedrag. Ik wist inderdaad niet eens dat 5 dagen opvang ca. € 1500,- per maand kost - per kind! Heeft het dan wel zin om te gaan werken als je zulke bedragen per maand moet betalen? Of is dit bedrag misschien een beetje overdreven??
 1. De dood bespreken: ‘Soms is het voor een kind genoeg om te weten dat een tante ze opvangt’

  De dood bespreken: ‘Soms is het voor een kind genoeg om te weten dat een tante ze opvangt’

  In de afgelopen twee jaar zijn veel kinderen meer dan normaal geconfronteerd met de dood; denk aan de Covid-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Waar de dood voor de meeste kinderen geen onderwerp van gesprek is, krijgen ze hier nu wel mee te maken via het nieuws, in gesprekken op school of thuis. Dat maakt het belang voor ouders om met hun kroost te praten over de dood des te groter, zegt rouwdeskundige Hanne van Willigenburg.