Kinderen op een opvang, ter illustratie.
Volledig scherm
Kinderen op een opvang, ter illustratie. © Getty Images

Peiling: Veel ouders zien niets in vier dagen gratis kinderopvang per week

Slechts een minieme meerderheid van de ouders in Nederland vindt dat de kinderopvang vier dagen per week gratis beschikbaar moet zijn, blijkt uit een grote peiling onder deze groep. Veel ouders geven aan helemaal niet te geloven in ‘gratis bier’. 

42 reacties

 • Kamila Pawlak

  1 week geleden
  Ik vind de kinderopvang veel te duur, het is oneerlijk systeem waarin hoogopgeleide ouders die iets meer verdienen bijna een salaris moeten opgeven voor de opvang. Waarvoor? Voor alle hardwerkende studiejaren aan het universiteit? Voor alle studieschuld? Voor alle lange en slapeloze nachten terwijl andere mensen (met lager opleiding niveau of geen opleiding) lol hebben gehad? En nu thuis zitten of profiteren van hoge toeslagen. Ik ben voor gratis opvang voor iedereen wie wilt werken.
 • Theo de Bruijn

  1 maand geleden
  De opvang kinderen dag verblijf moet je een punten systeem op bouwen maar ook de noodzakelijke maatregelen te nemen. Om van de toeslag af te komen moet je meer kijken naar de samenstelling van het gezin. Hoe ik nu kijkt naar de straat cultuur dan zie ik ouderen ouders met hun kleine kinderen de kinderopvang omzeilen om dat vader en moeder zonodig moet werken, Met alle gevolg van dien. Is het noodzakelijk om de toeslag af te bouwen en terug te keren om je gezin op te voeden ect
 • Jaskiranjit Singh

  1 maand geleden
  Kinderopvang 4 dagen gratis zou heel fijn zijn. Het is veelste duur en mag zeker goedkoper worden!
 • Piet Tetteroo

  1 maand geleden
  @Iris Hensel, wat een belachelijk hoog bedrag. Ik wist inderdaad niet eens dat 5 dagen opvang ca. € 1500,- per maand kost - per kind! Heeft het dan wel zin om te gaan werken als je zulke bedragen per maand moet betalen? Of is dit bedrag misschien een beetje overdreven??
 • Madeleine Jacobs

  1 maand geleden
  Ons land vergrijst, jongeren kunnen niet settelen en krijgen geen, te laat of te weinig kinderen, omdat ze in flex banen zitten en geen betaalbare woning kunnen vinden en daardoor ook geen reserves opbouwen. Ons land zou alle beleidsmiddelen uit de kast moeten halen om jonge ouders in staat te stellen om kinderen te krijgen. In Scandinavische landen is al lang bewezen dat dit een van de beleidsmiddelen is die daarbij helpt. Doen dus, maar daarnaast nog veel meer.