Recordaantal klachten tegen anti-abortuscampagne

Niet eerder leverde een reclamecampagne zoveel klachten op als de anti-abortuscampagne van verschillende pro-lifeorganisaties en christelijke partijen voor de zogenoemde ‘Week van het Leven’.

31 reacties

 • J. Schottelndreier

  1 jaar geleden
  Dat 'baas in eigen buik' klopt fysiologisch niet. Er is in de baarmoeder een uitzonderingstoestand voor een ander wezen met een eigen hart en bloedgroep en buik. Er is dus inderdaad een ander baasje, tijdelijk, waarmee een symbiose is. Maar of abortus vrij moet zijn, is een duivels dilemma. Na de geboorte kan er zelfstandig geademd worden, maar is er nog jaren totale afhankelijkheid, fysiek en emotioneel. En dat is niet maakbaar.
 • J. Schottelndreier

  1 jaar geleden
  Als ik baas in eigen buik zou zijn, zou ik alles kunnen bepalen wat daar gebeurt, puur door het te willen. Geen arts nodig. Geen arts nodig die heeft gezworen geen schade te doen. Eed van Hippocrates: "Nooit zal ik, om iemand te gerieven, een dodelijk middel voorschrijven of een raad geven, die..de dood tot gevolg heeft. Nooit zal ik een vrouw een instrument voorschrijven om een miskraam op te wekken. " Artseneed 2003: Ik zweer/beloof dat ik ...ten dienste van mijn medemens...samenleving.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  Moeilijk hoor, een mening tolereren die tegen de politiek correcte ingaat wat is er mis aan om aandacht te vragen voor rechten van het ongeboren leven? Bang voor een andere waarheid dan het eigen gelijk?
 • Diana Cooijman-van Der Pluijm

  1 jaar geleden
  Ik snap werkelijk waar niet waar om het even wie zich mee bemoeit zodra het om het lichaam van iemand anders gaat. Zolang iemands gezondheid niet in gevaar komt door ondoordachte ingrepen en procedures heeft niemand, maar dan ook NIEMAND, iets te zeggen over het lichaam van een ander. Ben jij tegen abortus? Prima, dan zal jij dus ook nooit abortus laten plegen. Maar laat andere mensen, die dat wél doen, lekker met rust. Of mag een ander dan ook beslissen wat jij met jouw lichaam doet?
 • Anneke Scherpenberg

  1 jaar geleden
  Op de site van Fiom kun je lezen dat er jaarlijks ca 10.000 abortussen gedaan worden bij meisjes of vrouwen die er al 1 of zelfs 2 ondergaan hebben. De meest gehoorde reden is geen anticonceptie gebruikt.