Vermoeide ouders.
Volledig scherm
Vermoeide ouders. © Getty Images/Image Source

Seks na de bevalling: ‘Veel vrouwen vinden het zielig voor hun man en doen het tegen hun zin’

MoedermisèreEr zijn van die verwachtingen over het moederschap die niet bepaald uitkomen als het eenmaal zo ver is. Soms sta je zelfs compleet versteld van wat er met jou als mens, met je lijf of in je omgeving gebeurt. In deze rubriek lees je wat niemand je vooraf vertelde over moeder zijn, maar wat je graag had willen weten. Dit keer: seksualiteit na de bevalling.

35 reacties

 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Ook na de bevalling blijven echtgenoten Man en Vrouw en geen Broer en Zus. Met elkaar overleggen wat samen (tijdelijk) wél kan is beter dan huwelijkse ontrouw.
 • Janus van Biersum

  2 maanden geleden
  Ik heb het idee dat mensen gewoon niet praten behalve de dagelijkse "he hoe gaat ie?" Als gesprekken wat dieper gaan dan heb je dit soort nieuws artikelen niet nodig
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Samen kom je er toch wel uit dacht ik zo,je kan alles moeilijker maken dan dat het is!
 • Nikos Smith

  2 maanden geleden
  Beste "Woet" je bedoelt het goed, maar je klinkt als een missionaris bij de hoeren. Zó 1950dar advies. Lees het standaardwerk van Jurg Willi. Een socioloog die heeft begrepen, in 1977, hoe relaties werken. Ik wil niet weten in welke relatie je zit en met welk geslacht. Maar na dit steradvies zou ik als partner mijn relatie te heroverwegen. Het klinkt beperkt om penetratie als belangrijkste seksact te noemen. Knuffelen Woert? Klinkt dat bekend? Seks is meer dan ff rampetampen en verder slapen.
 • Sander de Koning

  2 maanden geleden
  Wat een onzin,de moeder kan dat het beste bepalen en als ze geen zin heeft in seks dan is dat zo,dat komt dan vanzelf wel,genieten van een kind wat je gekregen hebt is veel beter dan seks.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’
  moedermisère

  Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’

  Er zijn van die verwachtingen over het moederschap die niet bepaald uitkomen als het eenmaal zo ver is. Soms sta je zelfs compleet versteld van wat er met jou als mens, met je lijf of in je omgeving gebeurt. Iedere week lees je in deze rubriek wat niemand je vooraf vertelde over moeder zijn, maar wat je graag had willen weten. Dit keer: incontinentie van ontlasting (fecale incontinentie) na de bevalling.