Een gemeend excuus van moeder of vader maakt al snel impact op een kind., want als je als ouder sorry zegt, doe je dat vaak met tranen in de ogen zegt opvoedcoach Annelies Bodeldijk.
Volledig scherm
Een gemeend excuus van moeder of vader maakt al snel impact op een kind., want als je als ouder sorry zegt, doe je dat vaak met tranen in de ogen zegt opvoedcoach Annelies Bodeldijk. © Shutterstock

Sorry zeggen tegen je kinderen? ‘Te vaak hoeft niet, alleen als je echt spijt hebt’

Voor ouders is het vaak belangrijk dat hun kinderen sorry leren zeggen, maar hoe zit het eigenlijk met de ouders zelf? Hoe geef je als opvoeder toe dat je fout zat en wanneer? ,,Jouw sorry moet om jouw gedrag gaan, niet om dat van je kind.”

  1. Drie keer zwanger maar geen baby: ‘Ik kreeg zijn naam niet over mijn lippen’
    PREMIUM
    10

    Drie keer zwanger maar geen baby: ‘Ik kreeg zijn naam niet over mijn lippen’

    Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Annelien (29). Al van kinds af aan wil ze moeder worden, maar steeds gaat het mis. Tot driemaal toe. De laatste keer heeft ze zelf een hartverscheurende beslissing moeten nemen: een zwangerschapsonderbreking na dertig weken. ,,Het is onwezenlijk om babykleertjes te moeten kopen voor de geboorte- en sterfdag van je baby die je op dat moment nog voelt trappelen.”