Geen zin in vieze luiers? Volgens de Belgische Tessa Raedschelders zijn baby's makkelijker zindelijk te krijgen dan de meeste mensen denken.
Volledig scherm
Geen zin in vieze luiers? Volgens de Belgische Tessa Raedschelders zijn baby's makkelijker zindelijk te krijgen dan de meeste mensen denken. © Hollandse Hoogte / ANP

Tessa leert jonge ouders hun baby zindelijk maken: ‘Kan al week na bevalling’

Een baby die al meteen ‘op het potje gaat’? Dat kan volgens Tessa Raedschelders. Deze coach uit België leert jonge ouders hoe zij hun baby meteen vanaf het begin zindelijk kunnen maken. ,,Het is een kwestie van signalen opvangen en erop inspelen.”

19 reacties

 • Dorien Oosterhof

  16 uur geleden
  Hallo Tessa, ik denk wel dat er duidelijk moet zijn in zindelijk zijn en droog zijn. De techniek die je gebruikt zorgt er voor dat je kindje droog is. Pas vanaf het moment dat een kind bewust begrijpt wat er gebeurd. Vaak rond de leeftijd van 18 mnd kan een kindje starten met zindelijkheid. Dan reageert het kind op de signalen uit zijn/haar lichaam en acteert hierop door op het potje te gaan zitten. Een kind kan dit zelfstandig. Droog zijn daar is altijd een ouder voor nodig.
 • nikki Verlaan

  23 uur geleden
  Ik denk dat hier onderscheid gemaakt moet worden tussen of je kind het kan aangeven of dat je kind het zelf kan ophouden. Zodra onze dochter kon zitten, hebben we op vaste momenten een potje gebruikt. Voor en na het slaapje, en nadat ze iets gedronken of gegeten heeft. Hierdoor is het onderdeel geworden van een normale routine en is ze niet bang om op het potje te plassen als ze wat ouder wordt en meer besef krijgt wat het inhoudt. Nu met 2 jaar geeft ze zelf aan wanneer ze moet.
 • R. Burghart

  2 dagen geleden
  Mijn oudste was voor zijn 2e verjaardag zindelijk. Hij had zoveel huiduitslag met wegwerpluiers dat ik katoen moest gaan gebruiken en die vieze natte kledders dat wil niet zo. Savonds voor wij gingen slapen nog 1 x al vasthoudend laten plassen op de wc vanaf hij 9 maanden was. 2e zoon was met 2 jr en 2 maanden ook zindelijk maar die kon wel tegen wegwerpluiers dus die kreeg hij alleen in de nacht om. Nichtje liep met wegwerpluiers nog om toen ze al op de kleuterschool zat en nog net zindelijk.
 • P Van de Kaa

  2 dagen geleden
  Bij de eerste, met 1 jaar begonnen met zindelijk worden, toen ze anderhalf was zindelijk voor de grote boodschap, met 2 jaar helemaal zinnelijk. Bij de 2e ook met 1 jaar begonnen, ander kind, ander karakter, denker geen doener, zinnelijk met 3 jaar op beide fronten. Er is meer nodig dan simpelweg conditioneren en aanvoelen. Andere zoogdieren bevuilen ook hun nest totdat ze kunnen lopen, dan pas leert moeder ze om dit buiten het nest te doen. Die sleept ze echt niet iedere keer naar buiten.
 • nico Westra

  2 dagen geleden
  Oh... worden ze nog niet zindelijk geboren?? Wat een tegenvaller
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?