Geen zin in vieze luiers? Volgens de Belgische Tessa Raedschelders zijn baby's makkelijker zindelijk te krijgen dan de meeste mensen denken.
Volledig scherm
Geen zin in vieze luiers? Volgens de Belgische Tessa Raedschelders zijn baby's makkelijker zindelijk te krijgen dan de meeste mensen denken. © Hollandse Hoogte / ANP

Tessa leert jonge ouders hun baby zindelijk maken: ‘Kan al week na bevalling’

Een baby die al meteen ‘op het potje gaat’? Dat kan volgens Tessa Raedschelders. Deze coach uit België leert jonge ouders hoe zij hun baby meteen vanaf het begin zindelijk kunnen maken. ,,Het is een kwestie van signalen opvangen en erop inspelen.”

22 reacties

 • Marianne Foeken-Vlastra

  1 jaar geleden
  Even ter info: dieren worden niet zindelijk geboren. Neem bv kittens, moeder poes likt over de hij van de kitten, waardoor deze gestimuleerd wordt. Zodra de kitten plast of ontlast likt de moederpoes dit op. Dit duurt meestal een week of 5.
 • maaike van wijk

  1 jaar geleden
  Mijn kind was zo goed als zindelijk (droog) op 1 jarige leeftijd, kwestie af en toe op potje zetten. Dus ik geloof direct dat het eerder kan, maar een baby van een week kan toch niet zitten? Ik irriteer me ook aan ouders die kinderen van 3 en zo nog in een luier laten lopen, kwestie van luiheid denk ik dan. Maaike van Wijk
 • P.M. Cruysberg

  1 jaar geleden
  Mijn kinderen waren ook allebei voor hun tweede jaar zindelijk,wel met katoenen luiers.
 • Dorien Oosterhof

  1 jaar geleden
  Hallo Tessa, ik denk wel dat er duidelijk moet zijn in zindelijk zijn en droog zijn. De techniek die je gebruikt zorgt er voor dat je kindje droog is. Pas vanaf het moment dat een kind bewust begrijpt wat er gebeurd. Vaak rond de leeftijd van 18 mnd kan een kindje starten met zindelijkheid. Dan reageert het kind op de signalen uit zijn/haar lichaam en acteert hierop door op het potje te gaan zitten. Een kind kan dit zelfstandig. Droog zijn daar is altijd een ouder voor nodig.
 • nikki Verlaan

  1 jaar geleden
  Ik denk dat hier onderscheid gemaakt moet worden tussen of je kind het kan aangeven of dat je kind het zelf kan ophouden. Zodra onze dochter kon zitten, hebben we op vaste momenten een potje gebruikt. Voor en na het slaapje, en nadat ze iets gedronken of gegeten heeft. Hierdoor is het onderdeel geworden van een normale routine en is ze niet bang om op het potje te plassen als ze wat ouder wordt en meer besef krijgt wat het inhoudt. Nu met 2 jaar geeft ze zelf aan wanneer ze moet.