Minder kraambezoek vanwege corona heeft een voordeel: lactatiekundigen zien meer moeders bij wie de borstvoeding goed gaat omdat er meer rust in huis is.
Volledig scherm
PREMIUM
Minder kraambezoek vanwege corona heeft een voordeel: lactatiekundigen zien meer moeders bij wie de borstvoeding goed gaat omdat er meer rust in huis is. © Getty Images/iStockphoto

Tien dingen die je moet weten over borstvoeding

Moedermelk is iets moois, maar kan ook een worsteling zijn. Daarom in deze Internationale Borstvoedingsweek tien dingen die je moet weten voor je eraan begint.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Dure spullen en reisjes op school: ‘Het lijkt soms wel particulier onderwijs’
  PREMIUM
  Video
  8

  Dure spullen en reisjes op school: ‘Het lijkt soms wel particu­lier onderwijs’

  Wat zijn ouders kwijt voor een jaar voortgezet onderwijs van hun kind? Arjen van Gijssel, vader van vier in Ruurlo, zette het op verzoek van de Stentor op een rijtje. En hij schrok behoorlijk. Daarin is hij niet de enige. ,,Het kan wel een tandje minder met de schoolkosten. Sommige scholen lijken wel reisbureaus”, stelt belangenorganisatie Ouders en Onderwijs die een onderzoek begint.