Floor (6) uit Roosendaal staat ongeduldig te wachten op het strand van Dishoek. Haar moeder Nicole Matthijssen smeert haar gezicht in. Floor heeft een UV-werend shirt aan. ‘Ideaal!', vindt Nicole.
Volledig scherm
PREMIUM
Floor (6) uit Roosendaal staat ongeduldig te wachten op het strand van Dishoek. Haar moeder Nicole Matthijssen smeert haar gezicht in. Floor heeft een UV-werend shirt aan. ‘Ideaal!', vindt Nicole. © Dirk-Jan Gjeltema

UV-shirtjes in plaats van smeren: 'Wie als kind verbrandt, krijgt later moedervlekken’

Ze rennen weg, gillen moord en brand, of eindigen met witte, plakkerige haren. Veel kleine kinderen houden niet van zonnebrandcrème. Hoe bescherm je ze dezer dagen tegen de zon? UV-werende kleding is steeds meer in trek.

1 reactie

 • Leo Haas

  1 maand geleden
  Verbranding zorgt voor huidkanker later. Wil je dat voorkomen, ga dan niet te veel in de zon. En al zeker niet tussen 10 en 16 uur. Ga je toch in de zon, smeer dan met zonnebrand met factor 30. Of draag kleding met lange mouwen!
 1. Een bevalling na 26 weken: voor het oog van de camera vocht Edith (940 gram, 27 cm) voor haar leven
  PREMIUM

  Een bevalling na 26 weken: voor het oog van de camera vocht Edith (940 gram, 27 cm) voor haar leven

  Een reuzenhand ligt over het lichaampje. Edith, dan net een paar dagen oud en extreem vroeg geboren, ligt op de borst van haar vader. Her en der slangetjes, gestoken in een dun, bijna doorschijnend huidje. Maar Edith is wel een van de ‘hoofdrolspelers’ in het nieuwe tv-programma Handen aan de couveuse. ,,Als het niet goed zou aflopen, hadden we toch mooie herinneringen.”
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.