Medewerkers in de kinderopvang legden vorig jaar ook al het werk neer omdat er geen cao-deal rond leek te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers in de kinderopvang legden vorig jaar ook al het werk neer omdat er geen cao-deal rond leek te komen. © Videostill

Vakbonden dreigen met acties kinderopvang na stukgelopen onderhandeling: 'Het is veel te weinig’

De vakbeweging en de werkgevers in de kinderopvang staan, net als vorig jaar, lijnrecht tegenover elkaar bij cao-onderhandelingen. De torenhoge inflatie is de grote boosdoener waardoor de gesprekken over extra loon nu zijn vastgelopen, blijkt uit een rondgang langs de partijen. Dus is de actiedreiging weer terug.

48 reacties

 • I. van de Borg

  5 dagen geleden
  Pff wat een kortzichtige reacties weer. Dat kinderen 2 dagen in de week naar opvang gaan, betekent niet dat ouders niet voor hun kinderen zorgen. Vaak reacties door mensen die 20 jaar geleden een hypotheek aangingen. Nu red je het niet op 1 salaris, ook huren niet. Men zeurt over meebetalen aan opvang, maar vindt het wel prima dat vrouwen hele dure studies doen waaraan men meebetaalt, om vervolgens jaren thuis te zitten bij de kinderen en daarna geen werk meer te kunnen vinden. Top idee!
 • Sander Wolvers

  6 dagen geleden
  Als je hoort wat die mensen nu al verdienen niet normaal en dan willen ze er nog 10% bovenop
 • Dreeke Janssen

  6 dagen geleden
  Ik wil ook meer salaris om minder te hoeven werken ivm hoge werkdruk. Is er iemand die dit kan regelen ??
 • M. Ronald Markant

  6 dagen geleden
  Wij hebben zelf ook kinderen. Toen zij jong waren, zorgden we zelf voor hun opvang als dat nodig was. 2x in de week, tussen de middag, aten ze bij oma & opa. Op andere momenten zorgden we ‘gewoon’ dat we er waren. Geen schoolopvang (was er wel) of buurthangen. Als je kinderen hebt dan laat je ‘vreemden’ niet opdraaien voor hun opvoeding. Ook niet tegen betaling en je gaat al helemaal niet bedelen om geld daarvoor. Dat is zó 1980.
 • Mentjox

  6 dagen geleden
  Loonsverhoging is prima of zelfs noodzakelijk maar om het te eisen om zelf minder te gaan werken.Want het blijkt maar al te vaak dat zij die beiden in deeltijd werken hierbij een boven modaal inkomen hebben.Dus willen wel meer geld maar geen enkele inspanning daar voor leveren.Ook bij de kinderopvang zijn deze praktijken.