Een kapstok in een kinderdagverblijf, foto ter illustratie
Volledig scherm
Een kapstok in een kinderdagverblijf, foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / ANP

Vanaf volgende week stakingen in kinderopvang

Medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang leggen vanaf woensdag 23 juni het werk neer. Zij voeren daarmee actie tegen de hoge werkdruk, meldt vakbond FNV. De stakingen vinden in estafettevorm plaats.

9 reacties

 • Leo Vermeulen

  1 jaar geleden
  Grappig @j.c.kattenstaart Ik ben aangenomen voor 32 uur door een nieuwe regel Moet ik verplicht langer werken dus gemiddeld 2 uur extra per week dan nog niet eens de vroege dienst (7 uur starten ) maar prima deze uren zijn plus uren Dus ipv 32 uur werk ik 34 uur niet uitbetaald maar opbouw Door lockdown zijn deze uren in beslag genomen … terwijl ouders door betaalde Vrij nemen if vakanties moet je 1 jaar vooruit plannen want personeel te kort … d
 • Adriaans

  1 jaar geleden
  Opvang????? De beste opvang is een ouderwetse vader/moeder die thuis zit om de kinderen te verzorgen. Dit tweeverdieners model moet weg. Waarom werken als je loon naar de opvang gaat.
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  De Corona crisis is nog niet voorbij of de FNV steunt weer een ëën of andere staking.Verpleging,Politie,Brandweer,Onderwijzers enz.allemaal vinden ze de werkdruk tehoog.Minder uren werken en een betere betaling.En dat laatste daar gaat het om Alsof er na betere betaling de werk druk af http://neemt.Ga nu gewoon eens doen waar je voor bent aangenomen.(lees eens wat er in je werkgeversverklaring staat).Wanneer je dit niet accepteerd zoek dan een andere baan waar je je wel in kunt vinden
 • Rianne van Oeffelen

  1 jaar geleden
  De reacties hieronder bevestigen alleen maar dat deze mensen geen idee hebben hoe hoog de werkdruk is. Dat er compensatie wordt gevraagd en er wordt gezegd dat het moeilijk gaat zijn voor de ouders? Ja dat is lastig voor ouders. Maar dat vele van mijn collega's tegen een burn out aan zitten door de werkdruk, dat is nog veel lastiger dan een dagje extra andere opvang regelen voor je kind. Bedenk even wat voor impact dat heeft op iemand zijn totale leven! Dan valt 1 dag in het niet!
 • Rene vd Borden

  1 jaar geleden
  Gaat hier nu echt om de werkdruk of maken ze zich druk dat ze moeten werken? Ik snap er niets van. Ze bepalen toch zelf hoeveel kinderen ze in de opvang willen nemen?