Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Verplichte kusjes en knuffels voor oma en opa: doen of niet?

Bijna elke ouder kent de situatie wel: je komt opdagen voor een verjaardag of andere familiebijeenkomst met je kinderen en de tantes, ooms en grootouders komen onmiddellijk aangesneld om je kinderen te overladen met kusjes en knuffels. Natuurlijk is dat goed bedoeld, maar je ziet ook dat je kinderen enigszins overweldigd worden door al die handen, armen en lippen.

10 reacties

 • Carolyn Stewart

  1 maand geleden
  Wat fijn dat er meer mensen zijn die al dat verplichte opgedrongen zoenen maar afschuwelijk vinden 😂 kinderen zijn er niet om oudjes gelukkig te maken, grenzen stellen lijkt me veel belangrijker in deze wereld waar internet porno en sexy kleding de norm lijkt te worden. Nee is nee, jammer opa. Zorg ook dat je een beetje frisser ruikt om je kansen te vergroten 😂😂
 • Wildenbeest

  1 maand geleden
  Wat ik tegenwoordig een vreemde gewoonte vind is dat er zo veel op de mond gezoend wordt!!! Dat zou ik als kind al helemáál niet willen. Ook niet van mijn ouders..
 • Rettie Engels

  1 maand geleden
  Ben oma en laat ze zelf bepalen of ze bij aankomst een knuffel geven. Door corona een"heuphug". Ook goed. Ze zeggen gewoon dank je wel hoeft geen knuffel. Af en toe komen ze zelf "tanken" en weer spelen. Geen druk. Zelf ben ik blij dat ik geen verplichte 3 kussen hoef te geven.
 • de Ridder

  1 maand geleden
  Wij hebben onze dochters van jongs af aan verteld dat een hand op verjaardagen moet maar zoenen en knuffelen alleen als zij dat willen. Vind het ook onzin, vond het vroegere vreselijk om al die mensen een kus te geven. Mijn schoonouders hebben het helemaal goed aangepakt, die zeiden zelf tegen de meiden dat zij dat vroeger ook vreselijk vonden en dat een high five ook prima kan hoor.
 • A.J. van den Ham

  1 maand geleden
  Ada, oma van 9 in leeftijd 2-18 jaar. Wat een griezelig stuk.....gelukkig lopen mijn kleinkinderen met open armen op ons af....zo natuurlijk is dat....geen zin in een knuffel dan geen knuffel.....vooral nu met corona heb ik het stuk met tranen gelezen...ik mis die knuffel en kussen nu al een jaar ....daar worden mijn kleinkinderen niet minder zelfstandig van.....geen goed idee om opa die knuffel te geven? Hoe verzin je het..... Heel pijnlijk stuk om te lezen. Leer het zo te doen met vreemden.
 1. Alle NAVO-troepen vertrekken vanaf 1 mei uit Afghanistan
  Play

  Alle NA­VO-troe­pen vertrekken vanaf 1 mei uit Afghanis­tan

 2. Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand
  Play

  Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand