Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

We gaan massaal, maar waarom vinden ouders bezoek aan consultatiebureau soms zo moeilijk?

Het consternatiebureau, met de baby naar de apk of ‘we moeten weer naar de babystasi’: het imago van het consultatiebureau is niet altijd even positief. Toch gaan we massaal: slechts 5 procent van alle Nederlandse ouders slaat de bezoekjes over. Jeugdarts Caroline Schouten: ,,Vergeet niet dat je er voor jezelf en je kind komt, niet om hokjes af te vinken voor onze administratie.”

 1. De dood bespreken: ‘Soms is het voor een kind genoeg om te weten dat een tante ze opvangt’

  De dood bespreken: ‘Soms is het voor een kind genoeg om te weten dat een tante ze opvangt’

  In de afgelopen twee jaar zijn veel kinderen meer dan normaal geconfronteerd met de dood; denk aan de Covid-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Waar de dood voor de meeste kinderen geen onderwerp van gesprek is, krijgen ze hier nu wel mee te maken via het nieuws, in gesprekken op school of thuis. Dat maakt het belang voor ouders om met hun kroost te praten over de dood des te groter, zegt rouwdeskundige Hanne van Willigenburg.
 2. Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’
  PREMIUM

  Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’

  ,,Het is met het grootste verdriet dat we het overlijden van onze baby aankondigen. Het grootste verlies dat je als ouder kan voelen.” Het zijn hartverscheurende woorden van Cristiano Ronaldo (37) en Georgina Rodríguez (28) nadat hun pasgeboren zoontje overleden is. Rodríguez was in verwachting van een tweeling, maar alleen het dochtertje is in goede gezondheid geboren. Het nieuws roept herinneringen op bij Sandra Fredrix (34) en Dave Decock (38) want ook hun zoontje Daniel moest bij de geboorte afscheid nemen van zijn tweelingzus Emma.