Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

We voeden een generatie papkindjes op, straks durven onze koters alleen nog eropuit als het twintig graden is

Veiligheidsvoorschriften en protocollen: ze zijn er niet voor niets, maar we betalen er een hoge prijs voor. Accepteren we wel genoeg dat risico’s bij het leven horen, vraagt journalist Irene van den Berg zich af.

15 reacties

 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Papkindjes zijn er al heel veel, want ook in de tijden van het virus kunnen ze alleen maar klagen. Ze zijn niets gewend omdat ze veel te verwend worden opgevoed.
 • Hans Kruithof

  1 jaar geleden
  Roep al veertig jaar dat het allemaal watjes zijn geworden. Wat wil je ook dat je als kind als prins en prinsesje behandeld wordt.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  @ Karel van der Merwe, Touché ! En mag ik aanvullen het eeuwige flesje water op kantoor? Altijd mee, voor elke beweging meer dan een meter op kantoor gemaakt, gaat het blauwe doorzichtige plastic flesje in de hand mee. 1) Verlatingsangst? 2) Wordt de overlevingskans verhoogd? 3) Hulpmiddel voor als er bij het iets te snel lopen naar de koffie automaat, een vliegje in het oog is gekomen? 4) Bij een zware calamiteit, want dan heb je toch maar mooi water bij je? Voer voor psychologen . .
 • C. Berghuis

  1 jaar geleden
  Scholen doen er ook aan mee. Bomen en struiken worden verwijderd op het schoolplein. Tegels maken plaats voor rubber.
 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  We zijn behept met een nogal rigide vorm van lokaal denken, wij zijn deel van Europa, niet voor niets, Europees beleid in plaats van nog steeds die regionale opvattingen. Voor de rest moet je opvoeden zoals dat goed dunkt. De 1 is zeer beschermend, de ander weer niet, so what.