Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

We voeden een generatie papkindjes op, straks durven onze koters alleen nog eropuit als het twintig graden is

Veiligheidsvoorschriften en protocollen: ze zijn er niet voor niets, maar we betalen er een hoge prijs voor. Accepteren we wel genoeg dat risico’s bij het leven horen, vraagt journalist Irene van den Berg zich af.

15 reacties

 • Norbert Schooten

  7 dagen geleden
  Papkindjes zijn er al heel veel, want ook in de tijden van het virus kunnen ze alleen maar klagen. Ze zijn niets gewend omdat ze veel te verwend worden opgevoed.
 • Hans Kruithof

  7 dagen geleden
  Roep al veertig jaar dat het allemaal watjes zijn geworden. Wat wil je ook dat je als kind als prins en prinsesje behandeld wordt.
 • van Bergen

  7 dagen geleden
  @ Karel van der Merwe, Touché ! En mag ik aanvullen het eeuwige flesje water op kantoor? Altijd mee, voor elke beweging meer dan een meter op kantoor gemaakt, gaat het blauwe doorzichtige plastic flesje in de hand mee. 1) Verlatingsangst? 2) Wordt de overlevingskans verhoogd? 3) Hulpmiddel voor als er bij het iets te snel lopen naar de koffie automaat, een vliegje in het oog is gekomen? 4) Bij een zware calamiteit, want dan heb je toch maar mooi water bij je? Voer voor psychologen . .
 • C. Berghuis

  7 dagen geleden
  Scholen doen er ook aan mee. Bomen en struiken worden verwijderd op het schoolplein. Tegels maken plaats voor rubber.
 • gert meijboom

  7 dagen geleden
  We zijn behept met een nogal rigide vorm van lokaal denken, wij zijn deel van Europa, niet voor niets, Europees beleid in plaats van nog steeds die regionale opvattingen. Voor de rest moet je opvoeden zoals dat goed dunkt. De 1 is zeer beschermend, de ander weer niet, so what.
 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.