Leerlingen van basisschool kbs Effen krijgen dagelijks buitenles. Hier laten ze in de les gemaakte bootjes te water in een plas.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van basisschool kbs Effen krijgen dagelijks buitenles. Hier laten ze in de les gemaakte bootjes te water in een plas. © Pix4Profs-Ron Magielse

Weer of geen weer: op deze school krijgen kinderen iedere dag buiten les

Leerlingen van een basisschool in het Brabantse Effen krijgen iedere dag buitenlessen. Dat is goed voor de gezondheid, de sfeer, de concentratie, de taalontwikkeling, de sociale vaardigheden en het werkt preventief bij gedragsproblemen. ,,Drukke kinderen krijgen de ruimte en verlegen kinderen vergeten dat ze verlegen zijn.”

 1. Het leek er even op dat vaders vaker de zorg voor kinderen op zich namen, maar niets blijkt minder waar
  PREMIUM

  Het leek er even op dat vaders vaker de zorg voor kinderen op zich namen, maar niets blijkt minder waar

  De coronacrisis leek een kans voor emancipatie in Nederland. Tijdens de eerste maanden van de crisis leek het erop dat vaders vaker de zorg voor de kinderen op zich namen. Maar hoe langer de crisis voortduurt, hoe minder vaak vaders nog extra zorgtaken op zich nemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit.
 1. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie