Ook de McDonald’s kwam je voor de lockdown alleen maar in met QR-code
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de McDonald’s kwam je voor de lockdown alleen maar in met QR-code © Paul Rapp

Zijn tieners zonder QR-code de dupe van keuze ouders? ‘Ik zie ze smoesjes verzinnen’

Als de lockdown weer voorbij is, moet de QR-verplichting voor tieners ook verdwijnen. Dat betogen ouders en docenten in het middelbaar onderwijs. Ook in de politiek zijn er zorgen. ‘Kinderen worden nu de dupe van de keuze van hun ouders.’

48 reacties

 • Esther Kik

  1 jaar geleden
  Wat een onzin... Ik ben niet gevaccineerd, mijn dochter van 18 heeft het gedaan, niet omdat ze wilde, maar omdat ze anders niets leuks meer kon doen, met haar vriend, die allang gevaccineerd is... Mijn man wilde ook niet, maar omdat zijn werk, veelal in het buitenland is, toch overstag gegaan.. Ik en mijn ander kinderen niet.. Na vaccinatie man en dochter, hadden we allemaal corona, allemaal even ziek, met of zonder prik...wij hebben natuurlijke immuniteit, maar dat geld in deze wereld niet...
 • Stephan Veldhuijsen

  1 jaar geleden
  Nico van der Meij & N. Haser & Paul de Jong & A.J. van Dorp.... Hulde! QR of 2G lijkt makkelijk, maar als je het niet toepast is het nog veel makkelijker. Sterker nog, je houdt je privé gegevens nog enigszins privé en iedereen is gelijk. 2G haalt de maatschappij onderuit.
 • Stephan Veldhuijsen

  1 jaar geleden
  @Sander de Koning, dat is nou juist een goed punt, is hier wel sprake van een ramp voor de nationale gezondheid? Ik denk eerder voor de nationale gezondheidszorg en daarmee het effect wat het heeft op niet-covid gevallen. Maar het is toch wel gebleken dat dit vaccin geen 100% bescherming biedt en daarmee covid niet uitschakelt? Wat ook is gebleken is dat voor het gros van de besmette mensen het immuunsysteem zijn werk heeft gedaan. Verplichting gaat in dit geval wel heel ver.
 • M van der Meij

  1 jaar geleden
  Nico Bosker, Wat een ontzettende domme redernatie. Polio is niet te vergelijken met Corona. Dit soort achterlijke vergelijkingen moet stoppen. Inenten tegen Polio betekent bescherming van 100%. Het inenten tegen Corona geeft je nog geen bescherming, je kan het nog altijd krijgen en doorgeven. Ik begrijp sommige ouders wel. Effect van het vaccin tegen Corona op de lange termijn is niet bekend. Mijn kinderen zijn wel gevaccineerd en hebben daar zelf voor gekozen. Wilde ze dat niet ook prima.
 • Peterse

  1 jaar geleden
  Dus dan maar ongevaccineerde bij gevaccineerde zetten met alle risico's van dien? En dan heb ik het niet over dat een kind ziek wordt want deze komt er vaak goed vanaf. Deze kan het weer doorgeven aan anderen. Ik zeg niet dat je als gevaccineerde het niet overdraagt maar er is wel een kleinere kans. Regels zijn er voor iedereen. T feit dat het nog niet geld in het zwembad of sportzaal is onbegrijpelijk want ik denk dat juist in deze plekken het virus makkelijker over te dragen is.