Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Zoon Hanane wil niet meer naar school: ‘Kinderen zijn gewend geraakt aan de vrijheid van de lockdown’

Goed opgevoedDoe ik het wel goed? De twijfel slaat soms toe als het aankomt op het opvoeden. We leggen wekelijks een probleem, vraag of dilemma van ouders voor aan een deskundige. Deze keer: Hanane (44), moeder van vier kinderen, weet haar dertienjarige zoon met geen mogelijkheid te motiveren om naar school te gaan.

8 reacties

 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Ik heb drie lagere scholen en twee lts gehad, was zó blij dat ik kon gaan werken én heb dat bijna vijftig jaar gedaan, school een ramp, lekker thuis blíjven, jongens.
 • Van Rossem

  1 jaar geleden
  @A Peeters.Nou millennial deze boomer had vroeger hetzelfde als Hanane.Met 14 jaar van school af en werken.Toen verwachten je ouders ook dat er zeg maar wat van je terecht zou komen.Aardig gelukt. De Nederlandsche Dream http://geleefd.Je hoeft geen economie te studeren om geld te verdienen.Ik was al gauw zzper toen het woord nog niet bestond.Heb nou een oneindig sabbatical en een Zwitsers leven om te doen en laten wat ik zelf wil.Zou je ook eens moeten doen,minder denken meer doen.
 • Richard van Hees

  1 jaar geleden
  En de vader/oom/opa van het prinsje?
 • Angela Peters

  1 jaar geleden
  @rob Spaans..... oke boomer! De wereld zit tegenwoordig anders in elkaar en er wordt veeel meer van deze generatie verwacht dan ooit van uw generatie werd verwacht. Heden ten dage zouden uw ouders overigens worden opgepakt voor de "blauwe bellen" en was u dus uiteraard in een tehuis terechtgekomen.
 • Marquenie

  1 jaar geleden
  Lijkt wel alsof het een keuze is om naar school te gaan maar die keuze is er niet, je moet naar school, punt. Op deze leeftijd kunnen ze niet goed overzien wat goed of kwaad voor hen is laat staan de juiste keuze maken om wel of niet naar school te gaan. Ging in dit geval al mis toen het kind de hand boven het hoofd werd gehouden en hij ziek werd gemeld.
 1. Traumatische bevalling: ‘Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen’

  Traumati­sche bevalling: ‘Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen’

  ,,Alles ging mis. De ruggenprik lukte twee keer niet, de baby lag omgedraaid, ik viel flauw tussen de weeën door. Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen die ligt te bevallen.” Nieuwe onderzoeksresultaten bevestigen wat de wetenschap al wist: 10 procent van de vrouwen ervaart de bevalling als traumatisch. Hoe gebruik je die kennis als zwangere?