Infectiologen verwachten een stevige griepgolf dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Infectiologen verwachten een stevige griepgolf dit jaar. © Shutterstock

Aantal ziekmeldingen weer op oude niveau, vrees voor zware griepgolf

Het aantal mensen dat zich ziek meldt op het werk is weer helemaal terug op het niveau van voor de coronacrisis. De verwachting is dat de aantallen oplopen en voor een griepgolf later dit jaar wordt gevreesd. 

43 reacties

 • de Kooker

  1 maand geleden
  @Anna de Jong. Helemaal eens. Ik erger me ook groen en geel als mensen onnodig dichtbij komen helemaal als ze snotterig zijn. Kennelijk is het ook heel moeilijk om je aan hygiene maatregelen te houden. Zeker te vermoeiend.
 • anna de jong

  2 maanden geleden
  Mensen vinden het ook weer nodig om in je nek te komen hijgen. Wat helemaal niet nodig is als de hele winkel leeg is. Blijf gewoon op AFSTAND. Ook echt Nederlands om tegen je aan te dumpen. Ga eens Duitsland of naar AmeriKa , waar mensen je netjes de ruimte geven. Ik hoef geen Corona maar ook geen Griep en ook geen Noro virus. Blijf uit een ander zijn persoonlijke ruimte. Was net in het ziekenhuis waar nog gevraagd wordt om 1,5 meter afstand te houden. NIEMAND doet t. Meet t eens na!!!!!!!!
 • E.V.A. Westra

  2 maanden geleden
  wakker worden door enorme steken aan de rechterkant van mijn hoofd, bleef even, toen weer inslapen, vervolgens was de linkerkant aan de beurt. echt gemene steken. s-morgens keelpijn, beetje snotteren, beetje hoesten, beetje hoofdpijn voor een paar dagen. Geen corona, test gedaan. Toen leek het de goede kant op te gaan, helaas gingen toen mijn darmen ook meedoen. dus al met al toch wel weer 10 dagen ziekjes en daarna mnog een tijdje slap als een vaatdoek. Duidelijk een virus, maat geen griep.
 • S Peelman

  2 maanden geleden
  Ik ben nu al bang. @ de Kooker: Ik doe dat allemaal niet, en ga gewoon normaal met het leven en mensen om, en heb ook nooit de griep. Misschien heb ik inmiddels daadwerkelijk een afweersysteem opgebouwd, zo werkt de natuur immers.
 • Babs Hogenes

  2 maanden geleden
  Ron Hogenes @de Kooker: u bent vast lekkere "warme" persoonlijkheid. Ik ben al jaren een fervent knuffelaar, was niet bij elke scheet m'n handen en soms krijg ik tijdens het klussen ofzo weleens een vieze vinger in m'n mond. En elkaar een hand geven is gewoon een fatsoensnorm. Ik ben letterlijk nóóit ziek, op 1x een (echte!) griep na in 2016. Mensen worden juíst ziek door alles maar te willen ontsmetten. Of 2 keer per dag douchen. Stop daarmee! Verbied juist reclames van Dettol e.d.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?