Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden.
Volledig scherm
Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden. © Getty Images/EyeEm

Aanvullende zorg verder uitgekleed: ‘Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’

Zorgverzekeraars snijden net als voorgaande jaren in hun aanvullende verzekeringen. Menzis gaat hierin het verst. In hun Extra Verzorgd-verzekering gaat het aantal behandelingen fysiotherapie terug van 32 naar 20, terwijl de premie wel hetzelfde blijft.

82 reacties

 • richard

  1 jaar geleden
  Het huidige zorgstelsel is zorgwekkend. Hoe het ‘goedkoper’ kan is door het beter beschikbaar te krijgen. Investeren aan de voorkant ipv aan de achterkant. Wanneer je meteen voor een behandeling terecht kan, herstel je sneller en blijft nevenschade beter beperkt dan wanneer je ca 2 maanden op hulp moet wachten en vervolgens allerhande medicatie, revalidatie of aanvullende behandeling en hulpmiddelen nodig hebt.Zorgverzekeraars zijn ook maar afhankelijk van het systeem.
 • Peter Qua

  1 jaar geleden
  En dan vraag je je eigen af waar komt toch al die onrust vandaan bij de burger, rellen in Rotterdam vloeien voort uit het gedrag van politiek den Haag, aldus een oud politieman? Een ongezonde leef en eet gewoonte wordt veroorzaakt door het grote aanbod aan fastfoodketens... het wordt je gewoon opgedrongen.... want de burger kan en wordt niet geacht zelf na te denken. En zo ook de zorg niet zeuren maar accepteren, anders zoekt u een andere aanbieder, en zo neemt de onrust toe. Verarming.
 • J.H. TEN Have

  1 jaar geleden
  aanvulling op eerderde inzending:Bij DSW, ONVZ en Eucare bepalen u en uw voorschrijvers wie wat levert en niet de verzekeraar die alleen naar de (=hun laagste) prijs kijkt. Mogelijk bent u hier zelfs goedkoper uit voor betere dienstverlening.
 • J.H. TEN Have

  1 jaar geleden
  Elke apotheek heeft nu een infofolder welke verzekeraar het beste bij U past. U bepaalt toch welke doosje bij u past en niet VGZ of Menzis of Z&Z of Zkruis? Ook aan u de keuze waar uw luiers, diabetes spullen etc vandaan komen. Bij uw eigen apotheek op maat of een verzendhuis met grote dozen vol. En onderaandestreep zijn de premieverschillen nihil
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  @Jan Borst. De verzekeraars kunnen nergens heen met hun winsten. Ze moeten wettelijk een buffer aanhouden voor onverwachte tegenvallers. Wat overblijft, gebruiken om de premie te drukken. Natuurlijk proberen ze te bezuinigen, de vraag is of ze dat altijd verstandig doen. Maar het is de vraag of het oude ziekenfonds het beter zou doen. Vaak is dit verlangen gebaseerd op nostalgie. Op het moment dat het ziekenfonds werd afgeschaft, waren er lange wachtlijsten. Dat weet ik nog. Geartsje Dijkstra