Het roze fantasiepersonage van de Prik!-app bezoekt eerst de dokter, die stuurt het monstertje door naar de prikpoli in het ziekenhuis.
Volledig scherm
Het roze fantasiepersonage van de Prik!-app bezoekt eerst de dokter, die stuurt het monstertje door naar de prikpoli in het ziekenhuis. © iTunes - iPad schermafdruk

App met roze monstertje neemt prikangst weg bij kinderen

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht heeft een app laten maken om kinderen van drie tot negen jaar spelenderwijs voor te bereiden op bloedafname. Uit onderzoek van initiatiefneemster Karen de Vooght blijkt de Prik!-app te doen wat ze belooft: angst wegnemen bij kinderen. ,,De prik gaat gebeuren, maar de app geeft kinderen controle en dat werkt. En stiekem helpt het ouders ook'', zegt De Vooght.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'