Medicijnen voor de behandeling van mensen met zwaar overgewicht kan een grotere groep helpen om af te vallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medicijnen voor de behandeling van mensen met zwaar overgewicht kan een grotere groep helpen om af te vallen. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Artsen: Maak medicijnen tegen zwaar overgewicht beschikbaar voor meer patiënten

Medicijnen om extreem overgewicht tegen te gaan, moeten voor meer zwaarlijvigen beschikbaar komen. Er vallen nu teveel mensen buiten de boot, vinden obesitasartsen. Bovendien nemen andere ziektes, zoals diabetes of hartklachten, af als deze mensen flink afvallen.

43 reacties

 • Robbert Scholten

  7 maanden geleden
  Dan kun je gewoon blijven overeten met een pilletje meer,het is net als met drank een verslaving,er zijn maar heel weinig mensen met een andere oorzaak dan te veel en te slecht eten
 • Joep Meij

  7 maanden geleden
  Afvallen is niet zo makkelijk als iedereen denkt. Ik ben met behulp van een diëtiste 30 kilo afgevallen door anders eten. Ik moet nog 5 kilo afvallen.Maar ondanks anders eten en meer bewegen wil mijn lichaam langzaamaan weer dik worden. De diëtiste begrijpt er ook niks meer van. Schildklier,alles is http://nagekeken.Net of mijn lichaam iets heeft van ,bekijk het maar met je gelijk en gesport.
 • Bezem

  7 maanden geleden
  Ik zou het medicijn heel graag hebben, weeg 45 kg te zwaar, t lukt me niet om af te vallen. Ben minder gaan eten, veel minder suikerhoudende producten. Zit.op bewegen voor ouderen maak gebruik van de hometrainer. Bewegen voor mij is lastig heb kunstheup en ook versleten rug.
 • SM Wijnen

  7 maanden geleden
  Door de druk die mensen kunnen voelen van de omgeving en de daarop volgende gefrustreerde pogingen er iets aan te doen, die in zo'n sfeer vaak gedoemd zijn te mislukken, leveren alleen maar stress op. Wat funest is voor het zelfvertrouwen en de hormoonhuishouding. Daarnaast, als er ook psychische problemen zijn, is afvallen vaak enkel symptoombestrijding en is het resultaat meestal maar tijdelijk, omdat het onderliggende probleem blijft voortbestaan.
 • Bolt

  7 maanden geleden
  Je kunt minder eten en valt af? Ja dat kan maar ik heb moeite met aan de 1000 calorieën per dag te komen, zit ik daaronder kom ik aan. Dan gaat mijn lichaam in standje alles omzetten in vet. Het ene lichaam is het andere niet en werkt dus anders. Misschien dat een pil werkt bij sommige mensen maar ja. Het begint wel met let op wat je eet schrijf het op en pak je problemen aan. Daarnaast mag je hopen dat je kunt bewegen want ook dat kan niet iedereen. Obesitas is een ziekte
 1. Topcomponist komt na jaren 'uit de kast' als tinnituspatiënt: ‘Artiesten, stop deze epidemie’
  PREMIUM
  Stephen Emmer

  Topcompo­nist komt na jaren 'uit de kast' als tinnituspa­tiënt: ‘Artiesten, stop deze epidemie’

  De internationaal gerenommeerde componist Stephen Emmer, maker van honderden bekende televisieleaders, komt na jaren van stilzwijgen ‘uit de kast’ als tinnituspatiënt - hij heeft een hoge piep in zijn oor en kampt met ernstige gehoorschade. De 64-jarige muzikant vreest net als artsen voor een ‘verspreiding’ van tinnitus en wil daarom samen met artiesten een actiegroep beginnen. Ook wil hij een app lanceren waarin luidruchtige restaurants vermeld staan.