Sportfysiotherapeut Kim van der Pijl van Bakker & De Vos in Nieuwkoop heeft een volle agenda nu iedereen na een coronapauze weer fanatiek aan het sporten is geslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportfysiotherapeut Kim van der Pijl van Bakker & De Vos in Nieuwkoop heeft een volle agenda nu iedereen na een coronapauze weer fanatiek aan het sporten is geslagen. © Merel Klijzing

Behandeltafels van fysio's liggen vol nu iedereen weer fanatiek gaat sporten: ‘Mensen beginnen ondoordacht’

Joepie, we mogen na anderhalf jaar van ‘coronaslaap’ weer voetballen, volleyballen en hockeyen. Maar met het oppakken van (team)sporten, neemt ook het aantal sportblessures toe. Fysiotherapeuten in het Groene Hart hebben hun behandeltafels vol liggen met sporters met overbelaste spieren en ontstoken pezen.

  1. Door corona is er voor hen geen plek in ziekenhuis: ‘Wat als ik straks uitzaaiingen heb?’
    PREMIUM

    Door corona is er voor hen geen plek in ziekenhuis: ‘Wat als ik straks uitzaaiin­gen heb?’

    Dagelijks aan de medicijnen om de pijn te onderdrukken, sluimerende angst dat de kanker uitzaait, een donornier die maar niet kan worden geplaatst. Patiënten die door de coronadrukte in de ziekenhuizen niet aan de beurt komen voelen zich bang, machteloos, gefrustreerd en zijn boos, blijkt uit de vele tientallen reacties die we kregen op een oproep. Een portret van acht wachtenden.