Medewerkers van de NVWA ruimen kippen op een pluimveebedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de NVWA ruimen kippen op een pluimveebedrijf. © Rob Engelaar

Belang volksgezondheid onderschat: ‘Boerenbedrijven overtreden massaal regels voor vaccineren dieren’

De risico’s van dierziekten voor de mens worden te licht ingeschat. Economische en boerenbelangen krijgen voorrang boven de bescherming van de gezondheid van mensen. 

30 reacties

 • Fred Marchee

  1 jaar geleden
  Ze weten dit en doen er niets aan maar wel klagen? Gewoon subsidies afpakken tot ze het goed gaan doen al zie ik die gasten liever gewoon stoppen.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  Ik stel voor, alle boeren opdoeken. Dan kunnen we straks massaal gaan klagen dat we teveel moeten betalen voor onze producten. Er zitten hier mensen te klagen over de boeren en ik durf te wedden dat 90 % niet weet waar men het over heeft en alleen maar een conclusie trekt over wat men zelf vind zonder ook maar een woord met een boer gewisseld te hebben. Ik zu zeggen, ruil eens, verplaats je eens in een boer. Vanaf de zijlijn roepen is zo simpel.
 • Duijzers

  1 jaar geleden
  Beste Jan borst, zolang er 75% van de boeren producten voor de export bestemd zijn dan kunnen er rustig 50% hun bedrijf opdoeken. Alleen willen de boeren dat niet en ik snap dat ook nog wel, al is de realiteit toch even anders. Dus zolang de boeren ook zelf het niet gaan inzien ze met teveel zijn zullen ze zichzelf im het verdom hoekje houden.
 • Ben de Koning

  1 jaar geleden
  80% van de veestapel gaat naar het buitenland. Dus moeten de boeren eens ophouden met hun huilverhalen en tractor-demonstraties om hun zin door te drijven. Het is gewoon te veel voor ons kleine landje. De export gaat niet voor de gezondheid. De NVWA moet terug naar het VWS. Gedaan met de CDA-corruptie, die al decennia voor de megastallen vrij spel gaven.
 • B. Jansma

  1 jaar geleden
  Maar gauw weg met alle melkveebedrijven, varkens- en kalvermesterijen, alle megastallen, kippenboerderijen. Blijven alleen de landbouwbedrijven over, die almaal een paar dieren houden voor doorgedraaide en restproducten. Prima.